Paskelbtos Kinijos kariuomenės reformos: dar daugiau galios ir mobilumo  (0)

Kinija pristatė permainas savo ginkluotosiose pajėgose, į kurias buvo įtraukti trys nauji daliniai; prezidentas Xi Jinpingas nurodė, kad tai yra „svarbus politinis sprendimas įgyvendinant Kinijos svajonę turėti stiprią armiją“, pranešė valstybinė žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujų dalinių formavimas ir neseniai paskelbtas pranešimas, kad Pekinas statosi antrąjį lėktuvnešį, sutampa su Kinijos agresyvesne, kurstančia kaimyninių šalių ir JAV pyktį pozicija ginčuose dėl teritorijų Pietų ir Rytų Kinijos jūrose.

Pekinas lapkritį paskelbė planuojantis didelius pokyčius, turinčius sustiprinti valdančiosios Komunistų partijos kontrolę Liaudies išvadavimo armijoje (PLA). Pastarosios reformos, apie kurias paskelbta penktadienio vakarą, numato naujo armijos dalinio, prižiūrėsiančio Kinijos strateginių raketų arsenalą, kūrimą.

Be naujųjų raketinių pajėgų PLA taip pat pristatė armijos centrinę vadavietę, kuri bus sausumos pajėgų būstinė, taip pat vieną pagalbinį dalinį, palaikysiantį kovines pajėgas, nurodė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Xi Jinpingas, kuris yra Komunistų partijos ir šalies ginkluotųjų pajėgų vadovas, anksčiau paskelbė, kad Kinija planuoja savo kariuomenę sumažinti apie 300 tūkst. karių, palikdama jų tik apie 2 mln., kad armija taptų veiksmingesnė.

Kinijos centrinė karinė komisija, kuriai pirmininkauja Xi Jinpingas, penktadienį taip pat paskelbė gaires, pagal kurias modernios kariuomenės vizija turėtų būti įgyvendinta iki 2020 metų, mažinant karių skaičių ir didinant kovinių dalinių veiksmingumą, rašo „Xinhua“.

Prieš dvi dienas Kinijos gynybos ministerija pranešė apie šiaurės rytiniame Daliano uoste statomą antrąjį lėktuvnešį. „Šis lėktuvnešis statomas tik pagal mūsų šalyje parengtus projektus“, – teigė ministerijos atstovas.

Pirmasis Kinijos lėktuvnešis „Lianoning“, daugiau kaip prieš 25 metus iš Ukrainos pirktas ir kapitaliai perdirbtas, Gynybos ministerijos eksploatavimui buvo perduotas 2012 metais.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (0)