Geresnis miegas kiekvienam! Apple paruošė įdomią naujieną  (2)

Viena iš dažniausių priežasčių, kodėl tiek daug žmonių skundžiasi negalintys užmigti vakarais – spoksojimas į mėlynus išmaniųjų telefonų ir kompiuterių ekranus prieš miegą. Tad „Apple“ nusprendė imtis problemos sprendimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis „iOS 9.3“ turės specialų „Naktinės pamainos“ („Night Shift“) režimą, rašo „The Guardian“. Jos beta versiją jau galima išbandyti – užsiregistravus čia. 

„Naktinė pamaina“ po saulėlydžio „iPad“ ir „iPhone“ įrenginiuose pakoreguos ekrano spalvų balansą. Telefonas pagal geolokaciją ir savo vidinį laikrodį nustatys, kada saulė jau nusileido, ir tuomet ekrano spalvas „sušiltins“ – padaugės oranžinių ir raudonų tonų, o mėlynų ir baltų – sumažės.

Pristatydama šią naujovę kompanija teigia, kad taip vartotojams bus lengviau užmigti vos baigus naudotis prietaisu.

„Daug tyrimų parodė, kad buvimas prie ryškios mėlynos šviesos vakare gali sutrikdyti paros ritmą ir užmigimą apsunkinti“, – teigia „Apple“.

Tai bus tikras išgelbėjimas tiems, kurie negali atsispirti pagundai prieš miegą dar kartą patikrinti „Facebook“ ar pabaigti elektroninės knygos skyrių. 

„Apple“ jau anksčiau ėmėsi šios problemos – „iBooks“ programėlėje galima nustatyti, kad nuo tam tikros valandos tekstas virstų ne juodu ant balto, o baltu ant juodo.

„iOS 9.3“ bus ir daugiau naujovių, pavyzdžiui, galimybė užrakinti užrašų programėlę su pirštų antspaudu ar kodu, taip pat – atnaujintos naujienų ir sveikatos programėlės.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(5)
(3)

Komentarai (2)