JAV problemas spręs – išmaniaisiais ginklais (Video)  (0)

Ginklų išpuoliai per pastaruosius metus JAV jau spėjo pareikalauti daugybės žmonių gyvybių. Kadangi ginklų įsigijimo ir laikymo įstatymai minėtoje šalyje yra ganėtinai liberalūs, daugelio užsienio šalių ekspertų tokia tragiška padėtis nestebina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent dėl to mokslininkai bando ieškoti sprendimo būdų, kaip būtų galima pažaboti agresiją šalyje. Viena iš idėjų – išmaniųjų ginklų technologijos vystymas.

JAV prezidentas Barackas Obama paragino Gynybos departamentą, Teisingumo departamentą bei Vidaus saugumo departamentą paspartinti mokslinius tyrimus, skirtus išmaniojo ginklo technologijai.

Tikimasi, jog būtent ši technologija padės užkirsti kelią atsitiktiniams išpuoliams bei neleistinam šaunamųjų ginklų panaudojimui. Per ateinančius kelis mėnesius, Baltųjų rūmų teigimu, minėtieji departamentai dirbs kartu, kad būtų parengta bendra strategija išmaniųjų ginklų technologijos realizavimui.

Dauguma išmaniųjų ginklų yra paremti principu, jog tik šaunamojo ginklo savininkas turėtų galimybę juo pasinaudoti. Tokia technologija galėtų užkirsti kelią nelaimingiems atsitikimams, kurie JAV lėmė daugiau nei 2000 traumų ir mirčių praėjusiais metais.

Kaip ir šiuolaikiniai išmanieji telefonai, šie prietaisai turėtų pirštų atspaudų nuskaitymo mechanizmus, kurie užtikrintų, jog tik „įgaliotas“ naudotojas galėtų „atrakinti“ šaunamąjį ginklą. Vieną iš tokio pobūdžio ginklų jau yra sukūrusi Detroito inžinierių kompanija kartu su Nacionaline ginklų asociacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(18)
(2)
(16)

Komentarai (0)