Galėjo turėti namus Kalifornijoje – pasistatė keistenybę Urale  (0)

Už pinigus, kuriuos paklojo neįprastų formų būstui, profesorius Asfanas Chismatulinas galėjo nusipirkti puikų namą Kalifornijoje ir ten leisti likusias savo gyvenimo dienas. Bet šis žmogus norėjo kitaip


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sverdlovsko srities Stanovaja gyvenvietėje tarp įprastų namų  atsirado ir jo sukurtas keistuolis –  lyg iš  žiedų sunarstytas namas, rašo  portalas „JustMedia.ru“ 

Šis būstas tai  Uralo federalinės apygardos architektūros ir meno akademijos profesoriaus, juvelyrikos meistro A. Chismatulino iššūkis visuomenei. Nenuostabu, kad dabar 300 kvadratinių metrų ploto būstas, kurį sudaro keli įvairaus diametro saulėje spindintys žiedai   yra vos 350 gyventojų turinčios Stanovaja  įžymybė. 

„Buvo laikai, kai neblogai uždirbdavau,  ėmiau svarstyti, kur čia save realizavus. Taip galvoje ėmė suktis mintys apie namą, o vėliau jos tiesiog užvaldė mane.  Apie tai papasakojau savo bičiuliui, neįprastais architektūriniais sprendimais garsėjančiam  profesoriui Michailui Matvejevui. Tada  ir įklimpau...“, – prisiminė A.Chismatulinas. 

Jis pats užaugo nedidukiame mediniame name  Čerdancevo kaime ir labai gerai prisimena, kai netoli jo namų buvo pastatyti kultūros namai su didžiule kino sale bei įsitiklina fojė.

„Mes, kaimo bernai,  tuose kultūros namuose tiesiog lydidavomės iš malonumo, nes ta patalpa turėjo viską – orą, tūrį, ten galėdavome žaisti stalo tenisą ir biliardą. Todėl man nuo vaikystė išlikęs įspūdis, kad  ilsėtis galima tik tokioje erdvėje. Tai štai,  kai gerbiamas Matvejevas mane pradėjo vilioti su tokiu neįprastų erdvių namo projektu, niekaip negalėjau atsilaikyti“, – pasakojo šeimininkas.  

Savo būsto A.Chismatulinas nevadina žiedais, juk žiedas – tuščiaviduris. Jis šypsosi: „Tai juk supjaustytos dešros gabalai.“

Tiesa, ne visus sumanymus name pavyko įgyvendinti. Būsto konstrukcija buvo kone revoliucinė, – puiku, tačiau atsirado problemų dėl komplikuoto šildymo įrengimo, teko  šiek tiek pakeisti namo formą.

„Mes įpratę gyventi dėžėse, tokiose „russian box“,  ne todėl, kad esame tinginiai ir negalime  nieko sukurti, o todėl, kad neturime galimybių gyventi kitaip, mat  gražiam namui reikia turėti nemažai pinigų“, – svarstė kalbusis profesorius. 

Už pinigus, kuriuos išleido savo „dešrai“, jis galėjo nusipirkti  namą Kalifornijoje. Bet A.Chismatulinas svajojo apie gyvenimą natūralioje gamtoje, o šalia jo namo yra ypatings prūdas, iš kurio dugno trykšta šaltinis. 

Kai praėjusį rudenį vyras čia laikinai gyveno, negalėjo atsidžiaugti dieviška ramybe: „Atsikeli ryte ir matai kaip garnys leidžiasi į prūdą, o vakarais užmiegi supamajame krėsle virš galvos matydamas ne nuliūdusį stogą, o  žvaigždėtą dangų“. 

Su šeima jis nuolatiniam gyvenimui  persikels, kai čia bus pabaigti visi darbai.  

Šešerius metus statomas keturių aukštų namas turi keletą miegamųjų, holą, svetainę, nedidelę sporto salę, pirtį, kieme įrengta vieta poilsio aikštelę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(29)
(18)
(12)

Komentarai (0)