Lietuvoje veikusios internetinės narkotikų prekyvietės „Šilko kelias 2“ atomazga: bitcoin valiuta išplauta 20 mln. eurų  (2)

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) bendradarbiauja su olandų teisėsauga atlikdama tyrimą, kuriame dešimt asmenų įtariami pasinaudoję virtualia valiuta bitkoinais ir išplovę 20 mln. eurų, gautų iš narkotikų verslo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-01-21 Lietuvoje veikusios internetinės narkotikų prekyvietės „Šilko kelias 2“ atomazga: bitcoin valiuta išplauta 20 mln. eurų  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip BNS informavo FNTT atstovė Rūta Andriuškaitė, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba bendradarbiauja su Nyderlandų Mokesčių ir muitų tarnybos (FIOD) pareigūnais ir šiuo metu Lietuvoje vykdo ne viešo pobūdžio procesinius veiksmus.

Daugiau informacijos apie vykdomą tarptautinį tyrimą FNTT planuoja pateikti penktadienį.

Naujienų agentūra „Reuters“ skelbia, kad Olandijos teisėsauga, bendradarbiaudama su Amerikos, Australijos, Lietuvos ir Maroko institucijomis, konfiskavo prabangius automobilius, grynuosius, banko sąskaitas ir kitus daiktus, tarp kurių – neįvardijama bitkoinų suma.

2014 metais „Lietuvos rytas“ pranešė, kad Lietuvoje buvo aptikti internetinės narkotikų prekyvietės „Šilko kelias 2“ serveriai. Šioje svetainėje per mėnesį buvo parduodama kvaišalų bemaž už 8 mln. dolerių. Didelė dalis sandorių pogrindinėje narkotikų prekyvietėje vyko bitkoinais.

Padedami mūsų šalies teisėsaugininkų JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai smogė svetainei ir jos įkūrėjams – tinklalapis buvo uždarytas, o įtariamas jo įkūrėjas sulaikytas.

2009 metais bitkoinų sistemą išrado mįslingas kompiuterių guru, žinomas tik Satoshi Nakamoto slapyvardžiu. Dabar bitkoinai gali būti konvertuojami į realią valiutą arba naudojami pirkti internetu prekes bei paslaugas.

Šios virtualiosios valiutos nereguliuoja jokios šalies vyriausybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(10)
(10)

Komentarai (2)