Aptiktas įdomus „iOS 9.1“ sistemos kodo fragmentas: „Apple“ išsidavė ateities planus?  (1)

Būsimuose „Apple“ išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose gali pasirodyti Li-Fi duomenų perdavimo technologijos palaikymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„iOS“ sistemos (nuo 9.1 versijos) kode yra pastabos, susijusios su Li-Fi technologijos palaikymu. Ką tai reiškia? Tai, kad „Apple“ ko gero eksperimentuoja su Li-Fi technologija. Deja, pirmųjų „iPhone“ įrenginių su šiuo sprendimu dar teks palaukti mažiausiai keletą metų.

Li-Fi yra artima Wi-Fi technologijai, tik čia duomenų perdavimui naudojama regima šviesa (angl. Visible Light Communication). Kol kas technologija yra bandymų stadijoje ir teoriškai užtikrina duomenų siuntimą net su 224 Gb/s sparta. Įspūdingai, tiesa? Deja, bet dar teks palaukti, kol Li-Fi technologija bus masiškai įgyvendinta. Manoma, kad šios technologijos vystymui dar reikia 3–4 metų.

„Apple“ susidomėjimą šia technologija taip pat patvirtina senesni kompanijos patentai, pavyzdžiui, 2013 m. šviesos jutiklis. Todėl „Apple“ jau gali rimtai eksperimentuoti su Li-Fi, tačiau dėl vieno dalyko galime būti tikri – neverta tikėtis šios technologijos įgyvendinimo jau „iPhone 7“ ar „iPhone 7s“ įrenginiuose.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(13)
(5)
(8)

Komentarai (1)