Naujasis „Dell“ arkliukas: stebuklus kurianti „InfinityEdge“ technologija (Video)  (0)

2015 m. išbandžiusi „InfinityEdge“ technologiją, kompanija „Dell“ akivaizdžiai liko patenkinta rezultatais – pirkėjai ir kritikai skelbė ypač gerus atsiliepimus apie šią technologiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors technologijos pavadinimas gali pasirodyti labai paslaptingas, ją suprasti nėra keblu. Tiesiog „Dell“ inžinieriams pavyko sukurti specialios konstrukcijos, beveik rėmelių neturintį ekraną ir taip sumažinti įrenginiui reikalingą erdvę. Štai tokie sumažintų rėmų ekranai ir vadinami „InfinityEdge“ technologija.

Ir kas čia ypatingo?

Ypatingi dalykai paaiškėja, kai palyginami tos pačios ekrano įstrižainės kompiuterių matmenys su  „InfinityEdge“ technologija ir be jos. Pirmąjį palyginimą buvo galima padaryti dar 2015 metų pradžioje, kuomet „Dell“ pristatė nešiojamą kompiuterį „XPS 13“.

Ši naujiena nepaliko abejingų – vieni žavėjosi, kiti kritikavo naująjį modelį. Naujos kartos kompiuteris daugelį „Dell“ gerbėjų sužavėjo ne tik dėl savo nepriekaištingo dizaino, bet ir dėl to, kad „Dell“ inžinieriams pavyko šį 13 colių įstrižainės nešiojamą kompiuterį sutalpinti į įprasto 12 arba 11 colių nešiojamojo kompiuterio korpusą. Prie tokio techninio laimėjimo bene labiausiai prisidėjo jau minėtas, specialios konstrukcijos, beveik rėmelių neturintis „InfinityEdge“ ekranas.

Šiuos ypatingai mobilius ir simpatiškus kompiuterius galima įsigyti ir Lietuvoje (pvz., Fortakas.lt, Skytech.lt), tiesa, jų kaina yra „atitinkama“.

Pamažu „InfinityEdge“ technologija atkeliavo ir į „XPS 15“ bei kiek neįprastą „XPS 12“ modelį. Pastarasis kompiuteris yra kur kas daugiau nei įprastas nešiojamas kompiuteris, nes esant poreikiui taip pat gali būti naudojamas ir kaip planšetinis kompiuteris.

Įkvėpta savo sėkmės, „Dell“ 2016 metus pradėjo su nauja jėga populiarindama „InfinityEdge“ technologiją.

Štai „CES 2016“ parodoje „Dell“ pristatė naują seriją kompiuterių, kurie taip pat turės „InfinityEdge“ technologiją. Tai „Latitude 13 7000“ - kompanija jau dabar didžiuojasi, kad tai mažiausias kada nors sukurtas 13 colių nešiojamas kompiuteris. Tai įgyvendinti leido ne kas kita, o jau iš „XPS“ kompiuterių serijos žinomas itin siaurą rėmelį turintis „InfinityEdge“ ekranas.

Negana to, maksimalios konfigūracijos „Latitude 13 7000“ nešiojamą kompiuterį „Dell“ pažadėjo aprūpinti lietimui jautriu 3200 x 1800 taškų QHD+ raiškos ekranu.

Tačiau šiais metais „InfinityEdge“ ekranai neužsibus tik nešiojamuose kompiuteriuose - jie keliasi ir į „Dell“ monitorius.

„CES 2016“ parodoje „Dell“ viešai pademonstravo net du tokį sprendimą naudosiančius monitorius: „UltraSharp 24 InfinityEdge“ ir „UltraSharp 27 InfinityEdge“. Šie monitoriai taip pat turės itin siaurą ekrano rėmelį. Greta šios inovacijos, taip pat akcentuojami ir itin didelį funkcionalumą užtikrinantys monitorių stovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: