Samsung pristatė „S7“ liniją: ar tai bus geriausi iki šiol sukurti telefonai? (Video)  (4)

Bendrovė „Samsung Electronics“ tiek visko buvo pripasakojusi apie naujuosius „Samsung Galaxy S7“ ir „S7 Edge“, kad gal jau ir nebuvo galima tikėtis kažko naujo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nėra taip, kad naujai pristatyti aparatai pradeda visai naują tradiciją: jie sukurti remiantis „Galaxy S6“ ir „S6 Edge“ dizainu. Tačiau juose įdiegta labai daug naujovių, kurios kiek patobulina ar pataiso ankstesniuosius „Galaxy“ leidimus. Pažiūrėjus pristatymą, visai galima tikėti, kad tai – geriausi kada nors „Samsung“ sukurti išmanieji telefonai.

Pristatyme sakyta, kad telefonai daug patogiau guli rankose, kad jais patogiau naudotis viena ranka, kad juose galima patogiau atlikti daugelį užduočių vienu metu, kad netgi kavos gėrimas ir reikalai, vykstantys telefono ekrane, vienas kitam netrukdys.

Be to, naujosios „Galaxy“ versijos turi platesnį pirštų atspaudų skenerį, mažiau iš korpuso išsikišusią kamerą. Vizualiai, žvelgiant į juos iš įvairių kampų, prietaisai kai kada tampa labai panašūs į „iPhone 6“ arba „iPhone 6s“.

Kompanijos mobiliųjų technologijų prezidentas DJ Koh pabrėžė, kad tai – nėra naujas milžiniškas telefonas, netelpantis rankoje: „Samsung Galaxy S7“ turi 5,1 colių ekraną, o „Samsung Galaxy S7 Edge“ gavo didesnį – 5,5 colių – ekraną. Abiejų ekranai yra QHD Amoled, tačiau Edge jis yra išriestas ties kampais.

Kaip viena didesnių naujovių pristatyta MicroSD kortelės lizdas, kuris leis išplėsti prietaiso atmintį, taip pat juose įdiegta IP68 dulkių ir vandens apsauga. Pristatyme sakyta, kad telefonu bus galima naudotis netgi tose vietose, į kurias jo anksčiau niekada neimdavote: telefonas metro gylyje galės išbūti 30 minučių.

„Samsung“ paslaptis – ne išorinė apsauga nuo vandens, o įdiegta telefono aparato viduje, apsaugant nuo vandens atskiras telefono dalis. Nors daugelis kompanijų jau pristato telefonus su USB C jungtimi, šie telefonai vis dar turi senąsias Micro USB.

 

„S7“ linija neturi išimamų ir keičiamų akumuliarorių, tačiau jų talpa padidėjo: „S7“ modelis turi 3,500 mAh akumuliatorių, o „S7 Edge“ – 3,600 mAh. Kaip tvirtinta pristatymo metu, su šiais telefonais bus galima peržiūrėti visą „Sostų karų“ (angl. k. „Games of Thrones“) sezoną nėkart neprijungus prietaiso prie įkrovėjo.

„Samsung“ pristatė ir naują kamerą: nors jos rezoliucija kiek mažesnė nei prieš metus pristatytuose modeliuose (dabar 12 megapikselių, anksčiau – 16), tvirtinama, kad tokios raiškos pakanka: bendrovė įdiegė technologiją, kuri nuotraukas padaro šviesesnes net ir tamsiu paros metu. Kameros lęšis praleidžia 25 proc. daugiau šviesos.

Pristatymo metu sakyta, kad ji triskart greičiau sufokusuoja vaizdą. Palaikoma operacinė sistema – „Android 6.0 Marshmallow“. Ekranas, teigiama, niekada neišsijungia ir rodo svarbiausią informaciją, tokią kaip laikas, kalendorius ar naujausias žinutes.

Taip pat „Samsung“ pristatė 360 laipsnių vaizdą gebančią filmuoti kamerą, kuri esą turėtų tapti naują patirtį vartotojams suteikiančiu prietaisu. Kamera bus suderinama su šiais telefonais: juose bus galima matyti, redaguoti vaizdą, taip pat dalintis savo filmukais socialiniuose tinkluose.

Šios technologijos ateitį „Samsung“ renginyje pristatė feisbuko įkūrėjas Markas Zuckerbergas. Užsisakantiems telefoną iš anksto, „Samsung“ dovanos virtualios realybės akinius.

Naująjį telefoną Europoje bus galima įsigyti nuo kovo 11-osios. Išankstiniai užsakymai prasidės vasario 23-ąją.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Kristina Urbaitytė
(23)
(9)
(14)

Komentarai (4)