Jau galite išbandyti „Uber“ analogą oro erdvėje  (0)

Saudo Arabijos karališkoji šeima investavo 26,1 mln. dolerių į „Uber“ analogą padangių platybėse – kompaniją „JetSmarter“, kurią įsteigė išeivis iš Rusijos Sergejus Petrosovas, informuoja agentūra „Bloomberg“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudojantis išmaniuoju telefonu jau galima rezervuoti vietą privačiame lėktuve.

Floridoje šiuo metu gyvenančio S.Petrosovo nuomone, reaktyviniai lėktuvai nėra išnaudojami iki galo – jie arba stovi oro uostuose, arba tušti skrenda paimti klientų iš tam tikros vietos, todėl jų savininkai patiria nuostolių.

„JetSmarter“ suteikia galimybę užsisakyti vietą pustuščiuose privačiuose lėktuvuose už mažesnę kainą, negu tektų sumokėti už viso lėktuvo nuomą. Be to, skrydis keleiviui atsieis maždaug tiek pat, kiek jis išleistų pirkdamas verslo klasės bilietą skrydžiui bet kokios oro bendrovės laineriu, pažymi „Rambler News Service“. Pavyzdžiui, už vietą lėktuve „Learjet 45“, skrendančiame iš Niujorko į Majamį, reikia mokėti nuo 1990 JAV dolerių.

„Manome, kad pasiūlius šį pasirinkimą įprastų oro linijų verslo klasės keleiviams paslauga daug kas susidomės“, – sako S.Petrosovas.

Su naujomis investicijomis bendrovė planuoja plėsti savo veiklą Vidurio Rytuose, Azijoje ir Europoje. Pirmiausia S.Petrosovas ketina rasti galimybę vykdyti skrydžius maršrutais Londonas–Paryžiaus ir Paryžius–Ženeva, pradedant nuo balandžio mėnesio. Be to, bendrovė planuoja 2017 metų pradžioje įtraukti į skrydžių žemėlapį Maskvą.

„JetSmarter“ buvo įkurta 2012 metais. Vienas iš jos investuotojų yra reperis Jay-Z. Šiuo metu „JetSmarter“ bazėje registruota 3100 orlaivių. 2015 metais bendrovės siūlomomis paslaugomis pasinaudojo apie 35 tūkstančiai keleivių.

Lieka laukti naujo „Uber“ vandenynų platybėse. Šis rinkos segmentas dar neužimtas, tad paskubėkite.

Idėjų stygiumi nesiskundžia ir pati keleivių vežimo paslaugas teikianti amerikiečių bendrovė „Uber“. Tailando sostinėje Bankoke ji siūlo keleiviams galimybę sėstis ir ant motorolerio. Ši paslauga vadinasi „UberMoto“.

Klientai mobiliąja programėle galės susirasti motorolerio vairuotoją, kuris už užmokestį nuveš į norimą vietą. JAV bendrovė konkuruos su panašias paslaugas jau teikiančia įmone „Grab Taxi“ iš Singapūro, kuri, be automobilių, siūlo ir motorolerius, informuoja agentūra AFP.

Jei „UberMoto“ veikla Bankoke bus sėkminga, „Uber“ šį modelį pasiūlys ir kitur, trečiadienį sakė paslaugų Azijoje plėtros vadovas Douglas Ma. Jo duomenimis, jau tūkstančiai motorolerių vairuotojų sudarė sutartį su „Uber“ – tikslaus skaičiaus D.Ma įvardyti nenorėjo.

Daugelis Azijos miestų gyventojų naudojasi motoroleriais ar motociklais, nes gatvės čia dažniausiai chroniškai užkimštos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Leonas Grybauskas
(10)
(0)
(10)

Komentarai (0)