Išrinkti patikimiausi automobiliai – lyderis dar nenugalėtas  (0)

Amerikiečių rinkodaros kompanija „J.D. Power“ paskelbė kasmetinį pačių patikimiausių automobilių, esančių Jungtinių Amerikos Valstijų rinkoje, reitingą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštus metus iš eilės pirmoje pozicijoje žengia „Lexus“. 2010 metais reitinge pirmavo „Porsche“, o nuo tada lyderio pozicijos nebeužleidžia japonai.

Tyrimas pagrįstas 33,6 tūkstančio amerikiečių vairuotojų apklausa. Respondentų buvo prašyta prisiminti, kiek kartų per pastaruosius dvylika mėnesių jie susidūrė su vienokiu ar kitokiu gedimu (buvo renkamasi iš 177 labiausiai paplitusių gedimų, kurie buvo suskirstyti į aštuonias kategorijas).

Remiantis atsakymais, buvo sudarytas reitingas, kurio vietos paskirstytos pagal vidutinį gedimų šimtui kiekvieno prekės ženklo automobilių skaičių.

Šiais metais „Lexus“ užfiksuota 95 gedimai šimtui automobilių. Šiam gamintojui ant kulnų lipa kompanija „Porsche“ su 97 gedimais, o lyderių trejetuką užbaigia firma „Buick“ su 106 defektais. Pačiais nepatikimiausiais automobiliais tapo „Smart“, „Ford“ ir „Dodge“ su atitinkamai 199, 204 ir 208 gedimais.

Be to, „J.D. Power“ nustatė pačius patikimiausius automobilius kiekviename iš pagrindinių segmentų. Lyderiu tapo koncernas „General Motors“, kurio modeliams atiteko aštuonios iš 19 pozicijų.

Tyrimo organizatoriai pastebėjo, kad su multimedijų sistemų darbu susijusių nusiskundimų skaičius, lyginant su pernai metais, išaugo 20 procentų. 53 procentai apklausos dalyvių atsakė, kad susidūrė su problemomis jungdami mobilius įrenginius per „Bluetooth“ protokolą. Be to, 67 procentai respondentų skundėsi balso atpažinimo funkcijomis, kurios neretai neveikia arba netiksliai interpretuoja nurodymus.

Vidutinis variklio ar transmisijos gedimų skaičius šimtui automobilių sumažėjo nuo 26 iki 24 atvejų. Septyni iš dešimties populiariausių gedimų yra su automobilio konstrukcijų ypatumais susijusios problemos.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai (0)