Kinai vėl stebina: to „Huawei“ telefonams pavydės ir „Apple“  (1)

Jei prieš trejus metus kas nors būtų sakęs, kad „Huawei“ gamybos telefoną žinovai vadins vienu geriausių, o išmanųjį laikrodį – vienu stilingiausių pasaulyje, būtume įtarę, kad žmogui kokia galvos trauma. Tačiau dabar, kai „Huawei“ praneša, kad netrukus kompanijos telefonuose bus aukščiausią vokišką kokybę simbolizuojančio gamintojo įranga, lieka tik tikėti. Ir laukti, kaip „Leica Camera“ pakeis fotografavimo telefonais standartus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsitiko tai, kas turėtų tiesiog pribaigti vis dar iš inercijos kritikuojančius kinų gaminių kokybę. „Huawei“ ir Vokietijos fotoaparatų gamintoja „Leica Camera“ pranešė apie strateginės partnerystės pradžią.

Apie tai pranešęs „Huawei“ vartotojų verslo grupės vadovas Richardas Yu net neabejojo, kad tai – lygiaverčių partnerių bendradarbiavimas: „Partnerius renkamės labai kruopščiai. „Leica“ – fotografijos pasaulio legenda. Manome, kad joks kitas gamintojas nesukėlė tokio didelio perversmo šioje pramonėje kaip jie. Mes, „Huawei“, labiausiai didžiuojamės išskirtine kokybe, o „Leica“ bendrovei savo sektoriuje neprilygsta niekas.“

Kas lemia nuotraukos telefonu kokybę?

Šiuo metu bene geriausiai fotografuojantis telefonas „Samsung Galaxy S7“, labai giriamas „iPhone“, LG flagmanai ir dauguma kitų telefonų galinei kamerai naudoja „Sony“ gamybos jutiklius.

Logiška būtų spėti, kad stulbinamai gerus jutiklius gaminančios „Sony“ telefonai turėtų geriausiai fotografuoti. Tačiau jų nuotraukų kokybė dažnai kiek nusileidžia geriausiems konkurentams.

Mat didesnę įtaką telefonu darytos nuotraukos kokybei daro tai, kaip procesorius apdoroja gautą vaizdą, kokie kameros lęšiai, kiti įdiegti sprendimai.

Telefonų kamerų jutikliai labai maži. Tai reiškia, kad, didinant jų raišką, jie praleidžia per mažai šviesos ir prietemoje daromų nuotraukų kokybę gelbėja tik geras vaizdo procesorius.

„Samsung“ šiais metais laimi, nes įdėjo kiek didesnį ne konkurentų jutiklį (tai padaryti sudėtinga, tenka storinti telefoną). „Samsung“ ir „Apple“ laimi prieš kitus, nes šios kompanijos kuria savo nuotraukų vaizdo apdorojimo procesorius. „Sony“ irgi tuo giriasi, tačiau, atrodo, kol kas neatrado optimalaus algoritmo.

Daugelis kitų naudoja procesorių „Snapdragon“ vaizdo apdorojimo galimybes. Jos nėra prastos, bet tai – standartas.

O dabar prisiminkime vieną nykstamai mažą, tačiau stulbinamai gerai fotografuojantį visų jų konkurentą. „Microsoft Lumia“ telefonai paveldėjo iš „Nokia“ kameras, kurios nėra labai šviesios, kurių jutikliai gana didelės raiškos, tačiau jos faktiškai bet kokiomis sąlygomis fotografuoja tiesiog fantastiškai.

Nes kamerą „Pure View“ kuria aukščiausios kokybės optikos gamintojas „Zeiss“.

Suprantančių, ką daro, partnerių svarbą kuriant specifinę įrangą telefonams suprato ir kiti. Todėl HTC gyrėsi „Beats“ garsu (kol jo neperėmė „Apple“). Todėl LG džiaugiasi bendradarbiavimu su „Bang & Olufsen“ kuriant garso sistemą „LG G5“ telefonui.

2015 m. „Apple“ už 20 mln. dolerių nusipirko unikalią kamerų technologiją kuriančią Izraelio kompaniją „LinX“, ir tai sukėlė daug kalbų apie ateities „iPhone“ nuotraukų kokybę.

Ką gali lemti „Leica Camera“?

„Leica Camera“ daugiau kaip 100 metų kuria fotoaparatus ir pasaulinės klasės optinius lęšius. „Leica“ „raudono taško“ ženklo įranga – geriausias vokiškos technikos pavyzdys. Svajojančių apie „Leica“ kur kas daugiau negu įperkančių šiuos fotoaparatus.

„Huawei“ nėra pirmasis „Leica“ partneris. Tačiau kol kas pasaulyje yra vienintelis išmanusis telefonas, prie kurio kameros puikuojasi užrašas „Leica“. Tai – „Panasonic Lumix DMC-CM1“.

Deja, turintis neįtikėtiną kamerą, su 1 colio 20MP jutikliu ir „Leica Camera“ objektyvu telefonas pasirodė… kiek per prastas telefonas. „Panasonic“ pristigo patirties gaminant telefonus, nepigaus įrenginio ekrano ir procesoriaus parametrai buvo gana vidutiniai, tad pirkėjų nepatraukė.

Dabar neįtikėtinas kameras gaminanti „Leica“ rado partnerį, kuris sugebėjo pagaminti tokį neįtikėtiną telefoną kaip „Nexus 6P“. Ir, atrodo, vokiečiams nė kiek nerūpi, kad tai – kinų kompanija.

„Technologinė partnerystė su „Huawei“ suteikia „Leica Camera“ puikią galimybę pritaikyti savo pripažintą kompetenciją optikos srityje naujame gaminių segmente ir žengti į įdomią mobiliųjų įrenginių rinką. Esu įsitikinęs, kad Vokietijos bendrovė „Leica Camera“ savo vertybėmis ir didžiule patirtimi techninės optikos srityje prisidės siekiant naujo kokybės lygmens ir geriausių įmanomų vaizdo rezultatų fotografuojant išmaniaisiais telefonais“, – sakė „Leica Camera“ AG vadovas Oliveris Kaltneris.

Ar tai virs kokybine fotografavimo išmaniaisiais telefonais revoliucija, kol kas pasakyti sunku. Tačiau nėra jokių abejonių, kad labai gerai fotografuojančių telefonų pasirinkimas tikrai augs. To juk ir norim?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(39)
(5)
(34)

Komentarai (1)