Lietuvoje pristatytas kiniškas fantomas: valdymo paprastumu ir išmanumu stebinantis dronas (Video)  ()

Kinijos bendrovė DJI, gaminanti dronus, technologijų entuziastams pristatė naująjį „DJI Phantom 4“ droną, kuris, kaip skelbiama, išsiskiria ne tik kitokia savo forma, bet ir naujomis technologinėmis savybėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujieji įrenginiai yra dar „protingesni“ – patys seka paskui norimą objektą, o vaizdo jutikliai gali atpažinti netikėtai kelyje pasitaikančias kliūtis bei padėti jų išvengti.

Tarp naujovių – ir talpesnė 5350 mAh baterija, prailginanti drono veikimo laiką ketvirtadaliu. Tai reiškia, jog maksimalus drono skrydžio laikas pailgėja iki pusės valandos, o maksimalus skrydžio nuotolis pašalinių kliūčių neturinčiose teritorijose siekia net 3,5 km.

Kliūčių atpažinimo sistema

Naujųjų „Phantom 4“ valdymas yra jautrus lietimui – skrydį galima pradėti vos dviem pirštų prilietimais, o išmanioji „grįžimo namo“ sistema užtikrina, kad įrenginys automatiškai galėtų parskristi pas jo savininką. Kliūčių atpažinimo sistema pasirūpina, kad dronas neatsitrenktų į pašalinius objektus ir saugiai pasiektų savo kelionės tikslą.

„Nuo šiol droną valdyti bus dar paprasčiau. Užteks savo išmaniajame įrenginyje paspausti ant norimos ekrano vietos, ir dronas ten skris, o kliūčių vengimo sistema pasirūpins, kad jis su niekuo nesusidurtų. Taip pat naudotojams nebereikės patiems sekti judančių objektų – pasirinkus norimą tašką, dronas jį atpažins vizualiai ir seks pats“, – naujoves pristatė DJI bendrovei Lietuvoje atstovaujančios UAB „Promaksa“ vadovas Antanas Petrauskas.

Sportinis režimas

Įrenginyje taip pat atsirado sportinis režimas, paversiantis filmavimą dideliu greičiu dar patrauklesne atrakcija. Jį įjungus, pasirodys papildomos skrydžio valdymo galimybės, užtikrinančios tikslų drono manevravimą, o skrydžio valdymo sistema pasirūpins saugumu, skrendant dideliu greičiu. Tai reiškia naujas galimybes įvairių greitų sporto šakų gerbėjams – nuo dviračių sporto  iki automobilių ralio.

Naujasis „DJI Phantom 4“ dronas, planuojama, kainuos apie 1600 eurų. Pasak A. Petrausko, augančioje Lietuvos rinkoje per metus planuojama parduoti apie 1000 tokių naujausių DJI įrenginių.

„DJI Phantom“ dronai dažniausiai naudojami filmavimui ir fotografavimui. Dronų technologijų naudojimas plačiai paplitęs tarp norinčių įamžinti poilsines keliones, žiniasklaidos priemonėse, teritorijų ir pastatų apžvalgai, valstybinės institucijos skraidykles pasitelkia pasienio ruožo stebėjimui, brakonierių pažeidimų fiksavimui ar laikomų gyvūnų skaičiavimui. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: