Futuristinė transporto sistema – jau greitai Vidurio Europoje? (Video)  (4)

Slovakija tapo pirmąja Europos šalimi šią savaitę pasirašusia oficialų susitarimą su bendrove „Hyperloop Transportation Technologies“(HTT) dėl supergreitos „Hyperloop“ transporto sistemos įgyvendinimo. Šios Vidurio Europos šalies vizijose – sostinės Bratislavos sujungimas su Viena ir Budapeštu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įgyvendinus revoliucine vadinamą „Hyperloop“ sistemą, kelionė iš Bratislavos į Vieną truktų vos aštuonias minutes, o į Budapeštą dešimt minučių, rašo naujienų svetainė slate.com.

HTT generalinis direktorius Dirkas Ahlbornas teigia, kad šia sistema sujungus miestus Vidurio Europoje, Slovakija taptų technologijų lydere transporto ir energetikos sektoriuose.

Vis dėlto, nepaisant Slovakijos susidomėjimo „Hyperloop“ sistema, tikėtina, kad pirmąja vieta pasaulyje, kur bus įdiegta minėtoji sistema, taps Kalifornija. HTT jau šiais metais čia planuoja statyti bandomąją penkių mylių trukmės atkarpą.

Ekspertai teigia, kad „Hyperloop“ sistema teoriškai yra veiksminga, tačiau nežinia, ar ji pasiteisins kaip verslo sritis. Be to, egzistuoja skirtingi skaičiavimai, kiek tokios sistemos įrengimas gali kainuoti. Vieni mokslininkai įvardija 16 mlrd., o kiti net 100 mlrd. dolerių sumą.

Norint įgyvendinti „Hyperloop“ transporto sistemą, turi būti sukurtos vakuuminės vamzdžių sistemos ir panaudoti galingi magnetai, dėl kurių vamzdžiais važinėjančios kapsulės pasiektų beveik garso greitį, tačiau jomis keliaujantiems žmonėms nebūtų bloga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(29)
(0)
(29)

Komentarai (4)