Kas sugalvojo „Stop“ ženklą?  ()

Saugaus eismo pradininką susirūpinti eismo reguliavimu vertė vaikystės atsiminimai, kai jie su mama įstrigo gatvės spūstyje. Vėliau savo atsiminimuose jis rašė: „Ta pirmoji spūstis (daug metų prieš atsirandant automobiliams) visada išliks mano atmintyje."


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečiui verslininkui Williamui Phelpsui Eno turėtume būti dėkingi už daugelį ankstyvųjų saugaus eismo inovacijų, kurias naudojame iki šiol. Kartais jis net pavadinamas „eismo saugumo tėvu“.

Eno pasiūlė pagrindinius eismo reguliavimo principus, „stop“ ženklą, pėsčiųjų perėją, eismą ratu, vienakrypčio eismo gatvę, taksi stotelę ir pėsčiųjų „saugumo saleles“ gatvės viduryje.

Jo pasiūlymai pirmiausia buvo įgyvendinti Niujorke 1905 metais , o 1907 metais – Paryžiuje. Nors tuo metu automobilių miestuose buvo nedaug, tačiau sumaišties gatvėse netrūko. Beje, gatvės spūstys yra senesnės, nei automobiliai.

Saugaus eismo pradininką susirūpinti eismo reguliavimu vertė vaikystės atsiminimai, kai jie su mama įstrigo gatvės spūstyje. Vėliau savo atsiminimuose jis rašė: „Ta pirmoji spūstis (daug metų prieš atsirandant automobiliams) visada išliks mano atmintyje. Gatvėje buvo tik koks tuzinas karietų, ir viskas, ko reikėjo, kad eismas pajudėtų – tik šiek tiek tvarkos...“ Beje, pats Williamas Phelpsas Eno niekada nevairavo automobilio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(15)
(4)
(11)

Komentarai ()