„Microsoft“ darbuotojų surengtas vakarėlis pašiurpino vadovus  (10)

Apsinuoginusių gražuolių, pristatančių technologijos laimėjimus, laikai lyg ir praėjo. Bet „Xbox“ kūrėjų komanda to, regis, nežino. Oficialiame „Microsoft“ vakarėlyje per San Fransiske (JAV) vykusią žaidimų kūrėjų konferenciją dalyvius džiugino seksualiomis mokinukėmis persirengusios šokėjos. Tik štai „Microsoft“ vadovai toli gražu nenudžiugo pamatę lankytojų išplatintus to vakarėlio vaizdus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per vakarėlį ant podiumų sulipusios šokėjos buvo apsirengusios lyg iš pornografinio apspangusio paauglio sapno. Trumpučiai mokinukių sijonėliai, tinklinės kojinės ir krūtis vos dengiančios liemenėlės lyg ir turėjo džiuginti žaidimų kūrėjus.

Juos gal ir džiugino. Bet kai „Twitter“ išplatintus vaizdus su visais seksizmu „Microsoft“ kaltinančiais komentarais pamatė kompanijos vadovai, džiaugsmai baigėsi. Aišku, vakarėlio organizatoriams nė kiek linksmiau nepasidarė ir perskaičius spaudos komentarus apie tai, kaip ir kur mato moteris žaidimų kompiuterio „Xbox“ gamintojai.

Vakarėlyje dalyvavusi Kamina Vincent savo „Twitter“ paskyroje pasidalijo keliomis draugų darytomis nuotraukomis ir labai piktai parašė, kad šis vakarėlis garantavo, kad ji taps „Sony PlayStation“ gerbėja.

„Rytoj užpildysiu oficialų skundą. Negaliu tylėti. Įtikinėju, drąsinu moteris užsiimti žaidimų kūrimu, o po to atsitinka TAI“, – rašė pasipiktinusi australė.

Įdomiausia, kad, atrodo, niekas „Microsoft“ nežino, kas tas šokėjas kvietė, nes tuoj pat po vakarėlio visų lygių vadovai puolė siuntinėti pasipiktinimo kupinų laiškų ir pasiaiškinimų.

Net „Xbox“ žaidimų rinkodaros vadovas Aaronas Greenbergas sako nežinojęs, kokios linksmybės bus siūlomos vakarėlyje, kurį, akivaizdu, rengė jo komanda.

„Labai nusivyliau tai pamatęs, rengiuosi rimtam pokalbiui su komanda“, – praėjus porai dienų rašė jis savo „Twitter“ paskyroje.

Tačiau jo nusivylimas vieni niekai, palyginti su „Xbox“ projekto vadovo Philo Spencerio įniršiu. Pripažinęs „Microsoft“ kaltę jis pirmiausia išplatino viešą pareiškimą, o po to nusiuntė „Xbox“ komandai toli gražu ne draugišką laišką. Jo tekstą gavo ir išplatino portalas „The Verge“.

„Tai, kaip mes pristatėme „Microsoft“ ir „Xbox“, yra visiškai nesuderinama su mūsų vertybėmis. Tai buvo blogis, kuris nebus toleruojamas. Šį atvejį ištirsime viduje, tačiau noriu pasakyti aiškiai – kaip mes parodome save, kaip asmenis, ką mes samdome, su kuo užmezgame partnerystę, kaip prisistatome kitiems, tiesiogiai atspindi mūsų, kaip įmonės, vertybes.

Kai elgiamės priešingai, sukuriame aplinką, kuri atstumia ar įžeidžia bet kurią žmonių grupę, nusipelnome vien kritikos.

Labai liūdna, kad toks incidentas atsitiko ten, kur taip sunkiai dirbome pritraukdami kiek galima didesnį žaidėjų ratą. Ir gavome visiškai priešingą rezultatą“, – savo laiške rašo Ph.Spenceris (tai laiško ištrauka).

Ir šis pabarimas dar nebuvo paskutinis smūgis žiopliems vakarėlio organizatoriams. Kathleen Hogan, „Microsoft“ vykdomoji viceprezidentė, tiesiogiai užsiimanti įdarbinimu, kompanijos darbuotojams išsiuntė savo laišką:

„Kai išgirdome apie TAI ir pamatėme nuotraukas, visa vadovų komanda neturėjo kur dėti akių iš gėdos. Nepriimtina, kaip mes traktuojame moteris ir kaip pristatome „Microsoft“. (…)

Mes to netoleruosime. Man patinka, kad esame teisiami už savo darbus, ne tik už savo žodžius. (…)

Iš daugelio jūsų pati girdėjau, kad negalite patikėti tuo, kas atsitiko. Neperlenksiu sakydama, kad visa kompanija šokiruota ir nusivylusi. Sieksime, kad tai niekuomet nepasikartotų…

„Microsoft“ darbo santykių tyrimo komanda dirba, kad tiksliai suprastume, kas įvyko. Ir po incidento stipriname savo siekį pritraukti ir vienyti skirtingų grupių žmones ir išsiaiškinti, kur turime imtis aktyvesnių veiksmų, kad kuo greičiau pasiektume pažangą.“

Žodžiu, akivaizdu – seksualios mokinukės bent keletui kompanijos darbuotojų virs paskutiniu kada nors rengtu projektu. O kitiems padės galutinai suvokti – moterys šiais laikais yra žaidėjos, o ne žaidėjų viliojimo priemonė. Hm, tai gal vis dėlto vakarėlis davė ir šiokios tokios naudos…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(22)
(32)
(-10)

Komentarai (10)