Neįtikėtina: sukurtas grotuvas, kuris veikia lyg narkotikas (Video)  (4)

„Nervana“ kūrėjai savo įrenginį taip ir pristato – tai pirmasis pasaulyje vartotojams skirtas įrenginys, kuris klausant muzikos stimuliuoja kūno malonumo centrus. Paklausyk ir patirsi euforiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išties į ausis įkišamos „Nervana“ ausinės veikia kaip elektroninis narkotikas – siųsdamos į smegenis žemos įtampos elektros impulsus stimuliuoja malonumo centrus ir sukelia euforiją. Nenuostabu, kad portale „Indiegogo“ jo kūrėjai jau surinkto 300 tūkst. dolerių, nors gamybai prašė 75 tūkst.

Pirmą kartą pristatytas CES 2016 „Nervana“ grotuvas iškart tapo vienu laukiamiausių metų dėvimų įrenginių ir gavo „TechStars“ apdovanojimą gyvenimo būdo ir skaitmeninės sveikatos kategorijoje.

„Nervana“ veikimo principas suderina savy mokslą ir technologiją. Žemos įtampos elektros signalais per kairiosios ausies kanalą stimuliuojamas klajoklinis nervas (lot. nervus vagus) ir taip sužadinama dopamino gamyba. Na, o šis cheminis junginys juk ne veltui vadinamas laimės hormonu.

Kadangi signalas sinchronizuotas su klausoma muzika, žmogų apima ramybės, pasitenkinimo ir euforijos jausmas, kyla noras šokti. Žodžiu, priklausomybė nuo muzikos garantuota.

Beje, „Nervana“ galima naudoti ne tik su muzikos įrašais. Viduje įrengtas mikrofonas, gali malonumu paversti girdimus aplinkos garsus. Taigi, susirinkę kartu keli „Nervana“ savininkai patirs tą patį jausmą. Galima pasirinkti ir tiesiog stimuliavimo be jokios muzikos režimą. Poveikio galingumą galima pasirinkti skalėje nuo 2 iki 25.

Įrenginį sukūrė du broliai medikai – daktarai Richardsas ir Danielis Cartledge’ai – kurie klajoklinio nervo stimuliacija domėjosi daugybę metų. Jie tvirtina, kad tai tik pirmasis iš daugybės tokį poveikį darančių įrenginių, kuriuos dar planuoja sukurti.

„Negalėjau nustoti šypsotis ir juoktis. Mano laimės lygis pasiekė maksimumą. Po to viskas kiek aprimo, tačiau vis tiek dar bent valandą buvau neįprastai laimingas“, – rašė įrenginį išbandęs „Science Alert“ žurnalistas.

Taigi, bent jau apsinešti klausant muzikos poreikis atkris. Lieka tik klausimas, ar galima bus vairuoti pasinaudojus šiomis ausinėmis. Juk kūrėjai jau dabar nerekomenduoja šio įrenginio nesulaukusiems 18 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(59)
(7)
(52)

Komentarai (4)