Revoliucinė grafeno polimero baterija – jau šiemet  (15)

Bendradarbiaudamos Graphenano ir Kinijos Chint kompanijos sukūrė grafeno polimero bateriją, lenkiančią bet kurią dabartinę ličio jonų bateriją, ir ji gali greitai pakeisti namų prietaisų ir elektromobilių baterijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ateities energija

Ispanijos kompanija Graphenano pristatė grafeno polimero bateriją, kurią naudodami, elektromobiliai vienų įkrovimu gali nuvažiuoti 800 kilometrų. Be to, bateriją galima įkrauti vos per kelias minutes.

Ir ji gali sukeli revoliuciją ne tik elektromobilių rinkoje.

Kompanija pažymi, kad bateriją galima naudoti įvairiems tikslams, ji gali būti montuojama namuose, į dviračius, dronus,ir netgi širdies stimuliatorius.

Pavadintos Grabat, baterijos bus gaminamos Yecla (Murcia), Ispanijoje ir turės 1000 Wh/kg energijos tankį (palyginimui, ličio baterijų energijos tankis paprastai būna ~180 Wh/kg). Grabat įtampa bus 2,3 V.

Be to, baterija gali būti iškraunama ir įkraunama sparčiau, nei standartinė ličio jonų baterija (beveik 33 kartus). Be to, ji neturi atminties efekto, kai mažėja daug kartų įkraunamos baterijos energijos talpa.

O geriausia, nepriklausomos TÜV ir Dekra atliktos analizės parodė, kad baterijos saugios ir nėra linkusios sprogti, kaip ličio elementai, o kompanijos atlikti bandymai parodė, kad po trumpojo jungimo bateriją išsaugo 60% įkrovos.

Važiuojame toliau

Jei dar nesate girdėję apie šią nuostabią medžiagą, tai grafenas yra vos vieno anglies atomo storio nanomedžiaga. Jis labai tvirtas, tačiau lankstus ir elastingas. Jau seniai žinoma, kad grafenas labai gerai praleidžia šilumą ir elektrą. Be to, jis lengvas ir apšviestas gamina elektrą (fotoefektas).

Kompanija tikisi pagaminti prototipus šių metų (2016-ųjų) viduryje, o rinkoje baterijos turėtų pasirodyti jau šių metų gale.

Jie prognozuoja iki 2019 metų pasiekti 3000-4000 mln eurų apyvartą. Jei Grabat pasiseks ir tieks energiją naujosioms Tesla mašinoms, tokie skaičiai neatrodo perdėtai optimistiški.

Futurism/M.A

(122)
(2)
(120)

Komentarai (15)