Velykiniai margučiai – kūrėjų palikti ženklai, kuriuos pastebi tik nedaugelis  (0)

Velykos daugeliui asocijuojasi su kiaušiniais bei su jais susijusiais žaidimais, tokiais kaip margučių ridenimas arba margučių slėpynės. Tačiau ar pagalvojote kokią reikšmę šie žaidimai turėjo mūsų šiandienos populiariajai kultūrai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Margučių slėpynės – ne tik per Velykas

Mada palikti „margučius“ (Easter eggs) savo darbuose prasidėjo 1979 metais, programuotojams siekiant palikti nematomą pėdsaką savo sukurtose programose. Pirmasis „margutis“ aptiktas žaidime „Atari Adventure“, kuriame buvo paslėpta žinutė „Sukurta Warren‘o Robinett‘o“.

Šiandien „margučius“, tai yra paslėptas žinutes, pokštus ar interaktyvius darbus, galima rasti ne tik programose ar žaidimuose, bet ir TV serialuose, filmuose ar net atlikėjų albumuose.

Pateikiame keletą įdomių tokių „margučių“ pavyzdžių:

„Android“ slaptas žaidimas – kasmet atnaujinama populiariausia mobiliųjų telefonų operacinė sistema visada turi užslėptą funkciją. Naujausioje „Marshmallow“ versijoje,  galite atrasti užslėptą žaidimą „Flappy Android“.

Skirtinguose telefonų modeliuose, jį atrasti galima skirtingais būdais. Štai kelias iki „margučio“ naujajame „Samsung Galaxy S7” telefone: spauskite „nustatymai“, „apie įrenginį”, kelis kartus spustelėkite „Android versija“ ir palaikykite ilgiau nuspaudę ant pasirodžiusio logotipo.

„Draugų“ kavinės paslaptis – kultinio serialo „Draugai“ didžioji dalis veiksmo vyksta vienoje Niujorko kavinėje. Ar kada susimąstėte, kaip visada pilnoje lankytojų kavinėje draugų kompanija sugebėdavo gauti geriausias vietas? Galbūt tai tiesiog loginė spraga seriale?

Iš tiesų, kūrėjai pasirūpino tuo, ant legendinio staliuko palikdami savąjį „margutį“ – ženklą „Rezervuota“.

„Facebook“ žaidimai – panašius žaidimus siūlo ir socialinis tinklas „Facebook“. Vienas jų – šachmatai pokalbio lange. Tiesiog suveskite „@fbchess play“ į savo pokalbio su draugu langą, ir žaidimas prasidės!

„Wikipedia“ nuves į filosofiją – visi žinome internetinę enciklopediją, kurioje informacijos galima rasti apie bet ką. Tačiau ar žinojote, jog pradėję nuo bet kurio straipsnio ir spausdami pirmą ne fonetinę aktyvią nuorodą, visada pasieksite straipsnį apie filosofiją?

„Kovos klubas“ ir „Starbucks“ puodeliai – Deivido Fincher‘io filmas „Kovos klubas“ perteikia mus užvaldžiusio konsumerizmo ydas ir to sukeliamas žmonijos problemas. Norėdamas tai pabrėžti, režisierius pasirūpino, jog kiekviename filmo kadre būtų įdėtas kavinių tinklo „Starbucks“ puodelis.

Apsiverčiantis „Google“ – „margučius“ ypatingai mėgsta bendrovė „Google“ – kurių galima atrasti beveik visuose įmonės sukurtuose produktuose. Norėdami pamatyti vieną iš žinomiausių kompanijos „margučių“, tiesiog suveskite į paieško laukelį „do a barrel roll“.

„Infiltruotų“ mirčių pranašystės – Martino Scorcese filme „Infiltruoti“ režisierius norėjo išpranašauti kiekvieno filmo veikėjo mirtį. Prieš kiekvieną mirtį režisierius kadre palikdavo savąjį „margutį“ – „X“ raidę – pagal ją galima žinoti, kada kuris veikėjas mirs.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai (0)