Naujo tipo duomenų kortelės bus nepakeičiamos įrašant 4K/8K raiškos arba panoraminį vaizdą  ()

JEDEC komitetas paskelbė naujo atminties korteles standarto specifikacijas. Naujasis laikmenų tipas buvo pavadintas Universal Flash Storage (UFS) Removable Card Standard.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujų kortelių sąsajos specifikacija pagrįsta  Universal Flash Storage 2.0 integruotos atminties  naujausiomis specifikacijomis.

UFS standartas buvo pasiūlytas maždaug prieš šešerius metus kaip pasenusios lygiagrečiosios sąsajos EMMSP pakaitalas.

UFS 2.0 kaupikliuose naudojama nuoseklaus duomenų perdavimo sąsaja ir vienoje linijoje informaciją į abi puses galima perduoti iki 600 MB/s greičiu.

Naujo tipo kortelės leidžia sukurti lanksčią komandų vykdymo tvarką tam, kad užtikrinti pralaidumą pagal programų poreikius. Šiuos savybės labai pravers įrašant 4K/8K raiškos arba panoraminį vaizdą.

Išoriniai UFS kortelės matmenys yra lygiai tokie pat, kaip microSD – 11×15 mm, tačiau jungtys išdėstytos visiškai kitaip, be to naujųjų kortelių kampai yra užapvalinti.

Beje, UFS standartas ir atitinkamos atminties kortelės, yra apsaugotos beveik tuzinu „Samsung“ patentų. Matyt, tai gali paaiškinti lėtą jų paplitimą išmaniuosiuose telefonuose ir planšetėse.

Iki šiol, atminties lustus su UFS magistrale be „Samsung“ santykinai masiškai gamina tik „Toshiba“, o „SK Hynix“ juos pradėjo gaminti tik praėjusių metų rudenį.

Išmaniuosiuose telefonuose UFS atmintis ėmė atsirasti tik praėjusiais metais, ir tai tik keliuose modeliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()