Profesionalus pilotas paaiškino, kaip reikia elgtis, jei lėktuvą užgrobė teroristai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2016-04-11 14:45
Jūs tik daugiau tokių straipsnių rašykit ir į nesubrendusias galvas dėkit informaciją, kuria jie pasinaudos negeriems tikslams pasiekti.
SaMaras 2016-04-11 14:59
Ir ką šis straipsnis daro blogo? Rašo kad jei sprogmuo nepanašus į sprogmenį tada nieko neišgąsdinsi? O matai dabar visi pasiima plytą ir lėktuve šaukia kad čia bomba ir tuoj sprogs.. o čia matai išdavė paslaptį, kad bomba turi būti panaši į bombą. Dargi išdavė paslaptį, kad teroristai taikosi/(turi taikytis) į pilotų kabiną.. tie kurie nori susisprogdinti ar susprogdinti lėktuvą nerėkia garsiai.. tai sprogsta ir viskas.. pamirškit filmus, kur blogiukas prieš atlikdamas blogą vaidmenį pasakoja kodėl ir kaip jis tai padarys.. buna BUM ir viskas, jei lėktuvo pagrobėjas reikalauja kažkur skristi, vadinasi jis nesuinteresuotas, kad viskas pasibaigtų dideliu bum čia ir dabar.. o jei jis to nenori vadinas tikrai nebus lėktuvo gale ir nesakys gal galite skristi ten ir ten..
dzo 2016-04-11 20:09
Ir visgi, tai ka man reikia tada daryti?
Atk 2016-04-12 09:32
Jis moko kaip reikia daryti tokius negerus dalykus nesubdrendusius žmones. Jie iš tokių įvykių apie kitus semiasi įkvėpimo ir mokosi.
Atk 2016-04-12 09:33
Gali prisiminti Dievą, įsivaizduoti šypsenas ant konfiktuojančių veidų, tai irgi gali veikti. Bet kai kur galima ir jėgą panaudot, bet minutėmis tavo priešinymosi tau neturi išnykti siekimas atiduoti šilumą šiam nelaimėliui. Tai yra milijonai situacijų ir negalima duot universalaus patarimo, kaip ten ranką pastatyt, ten koją pakišt, paskui užšokt ant jo ir viskas baigta bus, kai kur vienaip reikės pasielgti, kitur kitaip. Bet jei lėktuvas turi sudužti, tu iš anksto turėjai pajusti, kažkokį nemalonų jausmą, kad į lėktuvą nereikia lipti. Bet žmogus dabar pilnas baimių ir jam sunku atskirti tą jausmą nuo savo baimių, sunku jam kol kas klausyti savo intuicijos, kuri praneša apie pavojų.
Arns 2016-04-12 09:52
Mažiau vaidinti kovinių veiksmo filmų herojų. Tas pats taikoma ir apiplėšimų ar įkaitų paėmimo ant žemės atveju. Jei nesi tikras ar savo veiksmais įveiksi priešininką iki ką nors tau ar aplinkai padarys, geriau palikti viską profesionalams. Kaip SaMaras jau rašė, kas tikrai nori pakenkti, pernelyg ilgai nedelsia. Jei yra noro dėrėtis, pagrobėjas jau savaime nebus linkęs kažko drastiško imtis, o su laiku specialiosios pajėgos spės pasiruošti bent jau gelbėti.Netikėti provokatyvūs veiksmai gali sukelti neprognozuojamas pasekmes.
SaMaras 2016-04-12 10:30
Na tada ne nuo to galo pradedi tvarkyti visuomenę.. reikėtų pradėti nuo Iljados, Romeo ir Džiulijetos, Pilėnų.. ir panašaus "seno smegenų plovimo skysčio" juk kaip sakai nesubrendę gali prisimokyti visokių negerų dalykų..
Atk 2016-04-12 21:02
Teisingai. Pasakas reiktų naujas kurti, Istorijose išbraukti visus karus ir inkvizicijas, ir kitas kvailystes. Nes Vaikas skaito ir nemato nieko teigiamo, ten susimušė, ten susimušė. O jis linkęs jau į tokią neigiamą patirtį, jo sieloje ji ir taip yra nuo pereitų gyvenimų ir nuo genetikos tėvų. Ir jis gerai tai įsimena, o paskui palankiu momentu pradeda taikyti ją, mokosi iš jos, semiasi įkvėpimo iš kitų negerų poelgių. Ir galiausiai tik dar daugiau kariaus. Žmonės visą laiką studijavo tokią įstoriją ir visąlaiką kariavo, tai gal laikas pasimokyt iš klaidų ir pabandyt nedaryti to, ką darė tėvai jų ir proprotėviai? Ir kurt geras pasakas, romanus, filmus ir istoriją dėstyt tik teigiamą vaikams ir jaunimui?
Kitesabove 2016-04-22 11:42
Tai cia kaip tik pliusas, zmones dabar zinos, kad bomba gali buti ir netikra, be to del lektuvo valdymo, juk yra ir autopilotas, tai kaip jam ir nereikia piloto, be to, pilotas nebevaldo lektuvo, tai ka, leisti lektuvui subyreti?
rwc 2016-04-23 01:36
Naivuole, mažiau holivudinio brudo žiūrėk. Autopilotas gali palaikyti kryptį, aukštį, užvesti ant nusileidimo tako ir pan.. Bet civilinėje aviacijoje niekuomet nebus taip, kad be kapitono komandos autopilotas pats priimtų sprendimus ir manevruotų. Nepriklausomai nuo technologijų! Net skrydžių valdymo centras negali duoti autopilotui komandų, nors ir tai atrodytų logiška – kadangi nėra garantijos, kad nebus užgrobta pati dispečerinė ar perimtas signalas. Kokia bebūtų terorizmo rūšis, svarbiausia gynybinė grandis yra apsaugoti šturvalą tiek nuo fizinio perėmimo, tiek nuo valdymo iš išorės, tiek nuo šantažo. Aš pats su aviacija neturiu nieko bendro, žinau tiek, kiek pažįstami aviatoriai pasakojo. Kaip suprantu, dabar yra privaloma viso skrydžio metu pilotų kabiną laikyti užrakintą. Toliau einama link to, kad pilotai galėtų atjungti ryšį su salonu. Ir nebesvarbu, ar užgrobėjas turi bombą, ar pistoletą, ar paėmė įkaitų – kepas tiesiog įspėja antžemines tarnybas ir dirba savo darbą pagal protokolą. Tokiu atveju užgrobėjui lieka du keliai: arba laukti nusileidimo ir santykius aiškintis ant žemės, arba susprogdinti lėktuvą. Logika paprasta: jei lėktuve yra savižudis su bomba, tai nuo pilotų niekas nebepriklauso. Dėl pilotų evakuacijos. Eina kalba apie tylų pilotų išsmukimą iš kabinos – pvz., pilant degalus. Nėra pilotų – lėktuvas nebegali pakilti, ir bet kokios derybos vyksta panašiai kaip užgrobus eilinį pastatą, viskas susiveda į specnazo profesionalumą. Tokie šviečiamieji straipsniai būtini, nes užgrobimo atveju silpniausia grandis yra būtent panikuojantys ar pernelyg „herojiški“ keleiviai.