Tragiška nesekmė: iš dangaus nukrito trys JAV kariuomenės šarvuoti automobiliai (Video)  (5)

Per balandžio mėnesį Vokietijoje vykusias JAV kariuomenės pratybas 173-ioji oro desantininkų brigada treniravosi, kaip iš lėktuvo an žemės nuleisti įrangą. Visgi pratybos nebuvo pačios sėkmingiausios – trys šarvuotieji automobiliai „Humvee“ rėžėsi į žemę, rašo „Washington Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 11 dieną Hohenfelse, Bavarijoje, JAV kariai iš „C-130“ transporto orlaivių išmetė iš viso 150 krovinių. Tačiau trys „Humvee“ automobiliai kažkaip išniro iš savo parašiutų ir visa jėga trenkėsi į žemę.

Incidentą nufilmavo ant žemės buvę kariai, kurie nevykusius automobilių nuleidimus pasitiko juoku ir keiksmažodžiais.

Kaip rašo „The Army Times“, per incidentą niekas nenukentėjo, o JAV kariuomenė pradėjo tyrimą, kas buvo padaryta ne taip.

„Tiriama, kodėl tą dieną įvyko sutrikimai, – kariuomenės atstovas majoras Juanas Martinezas sakė „The Army Times“. – Buvo keletas repeticijų ir įrangos patikrinimų prieš tai, kai pradėta vykdyti misija. Negalime spekuliuoti, kas įvyko ne taip, kol nebus baigtas tyrimas.“

Vienas „Humvee“, priklausomai nuo jo versijos, gali kainuoti iki 200 tūkst. JAV dolerių. JAV kariuomenė šiuos automobilius naudoja nuo praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio vidurio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(42)
(5)
(37)

Komentarai (5)