26 priežastys, kodėl žmonės negali pakęsti „Apple“  (15)

Ar tai „Apple“ pabaigos pradžia? Ši technologijų milžinė nenumaldomai augo beveik visą XXI amžių, tačiau praėjusį trečiadienį „Apple“ pranešė, kad pirmą kartą per 13 metų smuko jos ketvirčio pajamos: nuosmukis siekė 13 proc. iki 50 mlrd. eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokios sumos pakaktų, kad Didžiosios Britanijos biudžeto deficitas būtų sumažintas perpus, tačiau „Apple“ vertinimu, tai prilygsta katastrofai. Pirmadienį, gegužės 2 dieną, „Apple“ akcijų vertė sumažėjo 8 proc. ir vos per kelias valandas įmonės vertė sumenko 40 mlrd. dolerių. Ar tai reiškia, kad pasaulio meilė „Apple“ produktams blėsta?

Netgi „Siri“ elgėsi kaip pavargęs viešųjų ryšių patarėjas, kai uždavėme apie tai kelis klausimus, rašo theguardian.com.

-„Siri“, ar tai „Apple“ pabaigos pradžia?

-„Įdomus klausimas“.

-„Siri“, kas nutiko „Apple“?

-„Negaliu atsakyti“.

-Ar tau tikrai patinka „Apple“?

-„Galbūt esu šališkas, bet visur pirmenybę teikiu „Apple“ daiktams“.

-Kodėl?

-„Nežinau. Tikrai, man pačiam tai įdomu“.

-Kokie yra dažniausiai pasitaikantys nusiskundimai dėl „Apple“?

-„Leiskite pasižiūrėti...“

Pasistenk išsaugoti savo laiškų gijas, „Siri“.

Mes galime tiksliai pasakyti, kodėl pasaulio susižavėjimas „Apple“ blėsta. Šiuos skundus mes saugome jau seniai. Taigi kodėl tiesiog neuždarius britų/amerikiečių/australų ir vyrų/moterų kalbos padalinio ir neatsižvelgus į šiuos nusiskundimus?

1. Slaptažodžiai

Norite prisijungti prie „iTunes“ svetainės? „Apple“ ID? Slaptažodis? Vartotojo slaptažodis? Šio „Mac“ slaptažodis? Sistemų administratoriaus slaptažodis? Slaptažodžių generatoriaus slaptažodis? Pavargote? Norisi griebti kūjį?

2. Produktų pristatymai

Kiekvieno naujo produkto pristatymui rengiama TED konferencija, prilygstanti „Cirque du Soleil“ Kalno pamokslui, net jei reklamuojamas minimaliai kažkuo besiskiriantis telefonas. Naujasis „iPhone“: „Jis didesnis!“. Naujasis „iPhone“: „Jis mažesnis!“. Naujasis „iPhone“: „Jis patogiausio dydžio!“. Naujasis „iPhone“: „Savo dydžiu jis prilygsta lyginimo lentai, na ir kas? Pirkite jį! Jis naujas!“.

3. Nesibaigiantys techninės įrangos atnaujinimai

Dėl šių produktų pristatymų dabar mūsų spintelės užgrūstos atgyvenusiais „iPhone“, „iPod“, „iPad“, „MacBook“, krovikliais ir laidais, plius 30 porų baltų ausinių, nes mums visuomet atrodo, kad praleisime kažką SVARBAUS.

4. Įkyrūs programų atnaujinimai Atsisiųsti dabar?

Įjungti automatinius programų atnaujinimus? Priminti vėliau? Pamėginti po valandos? Pamėginti po dienos? Jums nepatinka programų atnaujinimai? Kodėl? Išbandykite, išbandykite juos ir galbūt jums patiks!

5. U2 albumas

Vienintelė muzika, kurią „Apple“ kada nors leido gauti nemokamai, buvo albumas, kurio niekas nei prašė, nei pageidavo.

6. Kainos

Net ir pigiausias telefonas „iPhone“ yra neįkandamas žmonėms, gyvenantiems skurdesnėse pasaulio dalyse – šalyse, kur telefono ryšio tinklai yra brangūs ar nepatikimi, jeigu jie apskritai egzistuoja. Netgi Didžiojoje Britanijoje paprasčiausią mobilųjį telefoną galima nusipirkti vos už 10 svarų (12,7 euro). Tuo tarpu pigiausias „iPhone“ šiuo metu kainuoja 359 svarus (458,7 euro). Puiki proga suartinti pasaulį.

7. Jiems per prasta stovėti už prekystalio

Vietoj išmėgintų ir patikimų kasų, kur pirkėjai galėtų ramiai rikiuotis į eilę, „Apple“ parduotuvės verčia klientus po visą aukštą ieškoti pasipūtusių, snarglėtų konsultantų mėlynais marškinėliais, kurie kažkur įstrigo su „iPad“.

8. Vienodi skambučiai

„Old Phone“ skambėjimo tonas dabar sukelia Pavlovo refleksą, kai visi girdėjimo zonoje atsidūrę žmonės įsivaizduoja, kad suskambo būtent jų telefonas, net jei jie būna nutildę visus telefono garsus.

9. „ iPhone“ taisymas

Nesvarbu, kas nutiko jūsų „iPhone“, jo taisymas kainuos mažiausiai 200 svarų (255 eurus), kad ir koks menkas gedimas bebūtų. Sutriko namų mygtukas? 200 svarų. Neįmanoma telefono paleisti iš naujo? 200 svarų. Suskilo ekranas? Bandykite derėtis, kad taisymas kainuotų 100 svarų.

10. Nusidėvėję aksesuarai

Prireikė naujo elektros adapterio, nes nulūžo galinė magnetinė detalė, kai ji buvo pernelyg stipriai palenkta? Kiek, „Apple“? 65 svarai (83 eurai)! Juodas apsauginis įdėklas, kurį turguje galite įsigyti už penkis svarus? 25 svarai (beveik 32 eurai)!

11. Nuolat dingstantis „iTunes“ sąrašas

Kiekvienas „iTunes“ atnaujinimas tampa slėpynių ir ieškojimo žaidimu. Kaip dabar sudaryti grojaraštį? Kur dingo „neseniai pridėti“ kūriniai? Ne, aš nenoriu pradėti prakeikto bandomojo „Apple Music“ trijų mėnesių laikotarpio.

12. Utopinės demonstracinės versijos

Mūsų nuotraukose ir vaizdo įrašuose niekada nefigūruoja žmonės su laimingais šunimis, keliaujantys po pasaulį ar žygiuojantys su aitvarais gražiais kalnais, kaip rodoma visose demonstracinėse versijose, siūlančiose „leistis į ekskursiją“. Ar negalėtumėte parodyti mums skaidrių su verkiančiais kūdikiais ir krūva neplautų indų?

Pasidalinkite su draugais
(73)
(34)
(39)

Komentarai (15)