Lietuvoje startavo naujas 100 mln. eurų vertės vėjo jėgainių parkas  (1)

Šilutės rajone pradeda veikti naujas 60 MW galingumo vėjo jėgainių parkas, kuris, lyginant su 2015 m., metinę elektros gamybą iš vėjo šalyje pakels beveik 30 proc.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prognozuojama, kad metinė Šilutės vėjo jėgainių parko gamyba sudarys 230 GWh. Per praėjusius metus vėjo jėgainės Lietuvoje iš viso pagamino 806,3 GWh elektros energijos.

Parkas priklauso tarptautinei energetikos kompanijai „Nelja Energia“. Tai didžiausias šios įmonės parkas Baltijos šalyse. Pasak „Nelja Energia“ padalinio Lietuvoje UAB „4 Energia“ generalinio direktoriaus Tado Navicko, investicijos į Šilutės vėjo jėgainių parką viršija 100 milijonų eurų.

„Šilutės rajone yra vienos geriausių gamtinių sąlygų vėjo energetikai Baltijos šalių regione. Kartu su naujos kartos vėjo jėgainių technologijomis, didesniais jėgainių sparnais ir aukštesniais bokštais, tai gali leisti pagaminti 50 proc. daugiau elektros, palyginti su ankstesnės kartos jėgainėmis“, – tikino T. Navickas.

Naująjį Šilutės vėjo jėgainių parką sudaro 24 gamintojo GE vėjo jėgainės, kurių galia siekia 2,5 MW. Šių jėgainių aukštis yra 110 m, o menčių ilgis – 60 m. Parkas elektrą į tinklą pradeda tiekti šią savaitę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(35)
(4)
(31)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: