„Google“ atgaivina planus sukurti pasaulį pakeisiančią technologiją (Video)  ()

Kompanijos „Google“ projektas Soli buvo minėtas praėjusių metų įmonės konferencijoje, ir nors vėliau apie jį kalbama nebuvo, jo darbai nesustojo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame projekte „Google“ kuria jutiklius, supakuotus mažuose lustuose. Jutiklių tikslas – nuotoliniu būdu aptikti žmogaus judesius, tarkime, dviejų pirštų patyrimą. Ši technologija leistų žmonėms valdyti prietaisus oru, neliečiant jokio ekrano – padidinti grojamos muzikos garsą ar apskritai išjungti išmanųjį įrenginį.

Kaip rašo businessinsider.com, neseniai kompanijos Technologijų kūrimo ir projektų laboratorijos vadovė Regina Duncan metė darbą „Google“ ir pradėjo dirbti „Facebook“, taigi buvo suabejota projekto Soli ateitimi.

„Microsoft“ neseniai pristatė panašią technologiją, taigi atrodė, kad praėjusiais metais „Google“ pristatyta technologija taip ir neperžengs laboratorijos ribų.

Tačiau pasirodė ženklai, kad, nepaisydama visų kliūčių, „Google“ juda į priekį. Visai neseniai „Google“ išpublikavo darbo skelbimą, kuriame ieško programinės įrangos architekto, galinčio vadovauti ir prisidėti prie technologijos, „susilaukusios labai didelio visuomenės ir verslo partnerių dėmesio“ kūrimo.

Darbo skelbime pažymima, kad šis žmogus turėtų vadovauti „Android Wear“ ir „Google“ paslaugų integracijai su Soli. Buvo ir daugiau darbo skelbimų, iš kurių galima spręsti, kad Soli darbai juda vis greičiau ir tampa vis konkretesni.

Tikriausiai „Google“ dar nepristatys savo naujosios technologijos šiemet, tačiau savo planų kompanija atsisakyti nenori. Tikimasi, kad daugiau apie šią technologiją bus galima sužinoti netolimoje ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()