Naujausią ir moderniausią kovos laivą rusai pavadino „didele skalbykla“, tačiau ekspertai tvirtina, kad tai - naujos eros pradžia (Video)  (5)

Susipažinkite, tai naujausias ir moderniausias kovos laivas pasaulyje „USS Zumwalt“. Jis neseniai buvo išbandytas ir priimtas į JAV ginkluotę. Deja, šis karinių technologijų šedevras nėra matomas kiekvieno akiai, nes šio laivo neaptinka priešų radarai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-05-27 Naujausią ir moderniausią kovos laivą rusai pavadino „didele skalbykla“, tačiau ekspertai tvirtina, kad tai - naujos eros pradžia (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginkluotės ekspertas Darius Antanaitis teigia, kad tai yra ypatingai aukštos klasės laisvas naikintojas, ginkluotas „Tomahawk“ klasės raketomis. Jo konstrukcija yra ypatinga tuo, kad visiškai skiriasi vizualiai nuo normalių laivų, bet tai ja leidžia išlikti nepastebėtam radarų. Jo atspindys radaruose yra kaip nedidelio laivelio.

„Kadangi jis yra labai modernus, pavyko ženkliai sumažinti įgulą, tad praktiškai visą laivą valdo automatinės sistemos. Įgula gali susikaupti ir susikoncentruoti į kovą. Galimai ant šio laivo gali būti naudojami elektromagnetinio impulso ginklai, kurie pasižymi ypatingai dideliu šūvio nuotoliu ir pradiniu sviedinio greičiu“, - teigia ekspertas.

Nors laivas jau dabar vadinamas moderniausiu ginklu laivyne, rusai spėjo sukritikuoti jį ir pavadinti „didele skalbykla“. Pasak jų už 4,4 milijardus JAV dolerių galėjo pasigaminti du „Virdžinija“ klasės branduolinius povandeninius laivus.

Į tokį pasakymą D. Antanaitis atkerta: „USS Zumwalt yra absoliučiai naujas ir efektyvus ginklas, o rusų pasakymai, kad jis nieko vertas, visiškai bereikšmiai, jiems patiems greičiau reikėtų pasižiūrėti į savo tanką Armatą“.

Ginkluotės ekspertas priduria, kad „USS Zumwalt“ nebus vienintelis. Dar bus keli panašūs laivai priimti į JAV ginkluotę.

„Tokie ginklai užtikrins JAV dominavimą tokiose vietose kaip Ramusis vandenynas. Jis galės užtikrinti savo ir sąjungininkų saugumą būdamas nematomas priešo radarams.

„USS Zumwalt“ – absoliučiai žaidimo taisykles keičiantis laivas. Tokio ar netgi panašaus į jį neturi nei viena pasaulio valstybė“, - tikina D. Antanaitis.

„USS Zumwalt“ laivas yra 200 metrų ilgio ir sveria 15 tūkst. tonų. Jis savyje gali talpinti ir sraigtasparnius ir bepiločius lėktuvus. Laive gali būti naudojami lazeriniai arba elektromagnetinių impulsų ginklai. Laivas naudodamas kompiuterines paleidimo sistemas gali smogti net apie 100 kilometrų atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(53)
(3)
(50)

Komentarai (5)