Kiek daugiau informacijos apie naujausią AMD vaizdo plokštę „Radeon RX 480“: kainos prognozės ir spartos testų rezultatai  (1)

Sekantieji technologijų naujienas, su nekantrumu laukė „nVidia“ vaizdo plokščių pristatymo. Dabar visas dėmesys tenka AMD, kuri pasirinko kiek kitokį kelią nei konkurentai ir pirmuosius savo produktus skirs ne tiek daug norintiems išleisti žaidėjams. „Polaris“ šeimos flagmanu taps „Radeon RX 480“ vaizdo plokštė, kuri debiutuos birželio 29 dieną, o jos kaina prasidės nuo 199 JAV dolerių (+PVM).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėsime nuo kainos. AMD pranešė, kad RX 480 startuos nuo 199 $ dolerių kainos. Reikia suprasti, kad tokia kaina bus įvertintos 4 GB atminties turinčios referencinio dizaino vaizdo plokštės. Modeliai su 8 GB atminties buferiu veikiausiai bus brangesni 30-40 JAV dolerių. Kiek brangiau kainuos ir partnerių parengtos vaizdo plokštės su įmantriais aušinimo sprendimais bei išskirtinio dizaino montažinėmis plokštėmis. Dar viena kainų kategorija bus kiek neįprasta, nes galimai sulauksime ypač stipriai spartintų RX 480 modelių, kišenę palengvinsiančių 299 JAV doleriais.

JAV rinkai skirtos kainos yra tik viena medalio pusė, mums, europiečiams, labai svarbu, kiek naujos AMD vaizdo plokštės kainuos pas mus. Mano spėjimu, RX 480 su 4 GB atminties bei referenciniu dizainu startuos ties 250 € riba, kiek nusistovėjus pasiūlai/paklausai nukris iki 210-230 €. Brangesni 8 GB modeliai pirmomis savaitėmis galėtų kainuoti beveik 300€ arba kiek daugiau, viskam nurimus 240-270 €. Suprantama, tai tik spekuliacijos, tad  galime sulaukti arba kiek geresnių, arba blogesnių kainų.

Galime patvirtinti, kad tiek 4 GB, tiek 8 GB modeliai turės tokių pačių specifikacijų „Polaris 10“ lustą, tad prieš perkant RX 480 reikės nuspręsti tik kiek atminties jums reikia. RX 480 turi bazinį 1080 MHz dažnį, o boost dažnis yra 1266 MHz. AMD garantuoja, jog visuose žaidimuose matysite boost dažnį (1266 MHz) ir tik kankinimo testuose grafikos procesorius mažins savo spartą.

Referencinio dizaino RX 480 bus kiek ilgesnė nei 9 coliai (~23cm) ir turės aliumininį aušintuvą, kuris karštą orą išpūs lauk iš korpuso. Galinėje dalyje rasime dviejų tipų vaizdo išvestis: tris DisplayPort ir vieną HDMI, kai kurie partneriai galimai pridės ir DVI-D.

Įprastai žaidžiant RX 480 naudos apie 100 W, o referencinio dizaino modelio grafikos procesorius atvirame stende įkaista iki 60 laipsnių. Kaip žinome, AMD ant RX 480 sumontavo vieną šešių kontaktų maitinimo jungtį, bet pranešama, jog parteriai gali ją pakeisti aštuonių kontaktų jungtimi, taip teoriškai padidinant spartinimo potencialą. Tuo tarpu ypač spartintos RX 480 turės po vieną šešių ir aštuonių kontaktų maitinimo jungtis.

Pabaigoje svarbiausia informacija – „Radeon RX 480“ sparta. Pasak „WCCFTech“ pateikto 3DMark Firestrike Ultra testo rezultato, kad nepriklausomai nuo atminties dydžio, RX 480 atrodo gan solidžiai ir lenkia GTX 980 bei R9 Nano. Verta paminėti, kad GTX 980 buvo kiek spartinta ir veikė 1350 MHz dažniu.

Visą tiesą apie „Radeon RX 480“ sužinosime jau už dviejų savaičių, tada galėsime įvertinti realią šios vaizdo plokštės spartą žaidimuose ir pamatyti kainas parduotuvėse.

Mindaugas Klumbis

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(19)
(3)
(16)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: