Kodėl pigiau - nėra geriau: Alytaus gatvių vaizdai tapo visuotinės pašaipos objektais  (3)

Alytiškiai, išvydę, kaip kelininkai pažymėjo vieną miesto gatvę, griebėsi už galvos. Nejaugi įmonėje niekas netikrina darbininkų blaivumo – tokių kreivų linijų blaivus žmogus tikrai negalėjo nupiešti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kreivos gatvių ženklinimo linijos, nebaigtos žymėti pėsčiųjų perėjos, po medžių lapais pasislėpę kelio ženklai – nuotraukas su tokiais vaizdais nebe pirmus metus gyventojai siunčia Alytaus miesto savivaldybei ir pasišaipydami kelia į socialinius tinklus.

Tačiau nepralenkiama gatvių ženklinimo Alytuje broko lydere šiomis dienomis tapo ištisinė linija Santaikos gatvės gale, miesto pakraštyje. Alytiškiams kilo įtarimas, kad ją piešė sunkiai apgirtęs žmogus. Nukreivota toliau ir punktyrinė gatvės linija.

Pripiešė ir miesto centre

Tokių „šedevrų“ nesunku rasti ir miesto centre – Ligoninės, A.Baranausko bei kitose gatvėse. Statybininkų gatvėje pradėta, bet nebaigta žymėti pėsčiųjų perėja.

„Nebeišmanau, kaip susitarti su kelių ženklų priežiūrą ir ženklinimą atliekančia bendrove „Maniga“. Gegužės viduryje ji turėjo pradėti atnaujinti linijas, bet nė vienoje gatvėje darbai iki šiol nebaigti. Vos pradėti. Atvežė ženklinimo mašiną iš Klaipėdos. Iškėlė. Vos pajudėjusi sugedo. Paprašiau ištaisyti broką Santaikos gatvėje, tai baltą liniją visai užtepė pilkais dažais. Trečius metus kiekvieną mėnesį po kelis aktus rašau, baudas skiriu, tačiau niekas nesikeičia.

Birželio 6 dieną baigsis sutartis. Tikrai su šia įmone jos nebepratęsime“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Algis Ulčickas.

Problemų kilo dar pernai Iš brokdarių jis išgirdo pasiteisinimą, kad patyrę darbininkai išvažiavo ženklinti gatvių ir kelių į Daniją, tad teko priimti naujus, apie kelio ženklinimą nelabai ką suprantančius žmones. Šie telefonu skambina senbuviams į Daniją ir klausinėja, kaip elgtis su technika.

Pernai vasarą A. Ulčickui nuolat teko kovoti su šia bendrove, kad tinkamai prižiūrėtų kelio ženklus. Neapkarpytos medžių šakos uždengia juos net prie judrių sankryžų, todėl vairuotojai ženklų nepastebi.

Savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Žuromskas apgailestavo, kad viešųjų pirkimų konkursų laimėtojais tenka pripažinti mažiausią kainą pasiūliusius dalyvius, o jau ne su pirmu nuolat prastai darbą atliekančiu brokdariu nutraukti sutartį nelengva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Genovaitė Rafanavičienė
(24)
(6)
(18)

Komentarai (3)