Netikėtas pareiškimas: vyras teigia prieš 24 metus išradęs „iPhone“ (Video)  (5)

„Apple“ išmanųjį telefoną „iPhone“ pristatė 2007 metais, tačiau vienas amerikietis pareiškė tokią idėją turėjęs gerokai anksčiau. Jis padavė technologijų milžinę į teismą ir reikalauja įspūdingos kompensacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Thomas Rossas iš Floridos į teismą kreipėsi šią savaitę. Jis pareiškė, kad „Apple“ įrenginiai yra ne kas kita, o jo „Elektroninio skaitymo įrenginio“ kopijos.

Vyras teigia tris įrenginio techninius piešinius sukūręs 1992 metų gegužės-rugsėjo mėnesiais. Juose pavaizduoti įrenginiai turi plokščius stačiakampio formos ekranus. Ieškinyje pastebima, kad iki 1992 metų nieko panašaus sukurta nebuvo.

T.Rossas įsivaizdavo, kad tokiu įrenginiu būtų galima skaityti knygas, naujienas, peržiūrėti nuotraukas, pristatymus ar net filmus. Taip pat jame būtų integruotos ryšių sistemos.

Kaip nurodo „Mac Rumours“, T.Rossas 1992 metų lapkritį pateikė patento paraišką, tačiau po mažiau nei trejų metų ji buvo pripažinta negaliojanti, kadangi vyras nesumokėjo už patento registraciją.

Amerikietis teigia tebejaučiantis „didelį ir nenumalšinamą skausmą, kurio neįmanoma visiškai kompensuoti ar išmatuoti pinigais“, vis dėlto, pinigų jam reikia ir nemažų. Vyras reikalauja daugiau nei 10 mlrd. dolerių nuostolių atlyginimo ir honoraro, kuris siektų iki 1,5 proc. „Apple“ pajamų iš įrenginių, kurie esą pažeidžia jo teises.

Žinoma, „iPhone“ nebuvo pirmas stačiakampio formos nešiojamasis įrenginys su ekranu. Ta pati „Apple“ dar 1987 metais pradėjo kurti ir 1993 metais į prekybą išleido savo pirmąjį „skaitmeninį asistentą“ – „Apple Newton“.

Taigi tikimybė, kad T.Rossui pavyks kažką prisiteisti iš šios technologijų milžinės, nėra didelė. Bet, kaip sakoma, loterijos be bilieto nelaimėsi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(18)
(-5)

Komentarai (5)