Tokiais automobilių numeriais pažymėti automobiliai mėgausis išskirtinėmis teisėmis Lietuvoje: tai, kas leidžiama jiems, nebūtinai galima ir jums!  (12)

Nuo liepos 1 dienos Lietuvoje registruojamiems lengviesiems elektra ir vandeniliu varomiems automobiliams bus suteikiami specialūs numeriai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-07-05 Tokiais automobilių numeriais pažymėti automobiliai mėgausis išskirtinėmis teisėmis Lietuvoje: tai, kas leidžiama jiems, nebūtinai galima ir jums!  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektromobilio numerį sudarys raidės EV ir keturi skaitmenys.

Iki liepos 1 d. įregistruotų elektromobilių savininkams registracijos numerių keisti nereikės, naujieji numeriai bus išduodami už įprastinių numerių kainą.

Paprastai lengvojo automobilio registracijos numerį sudaro trijų raidžių ir trijų skaitmenų kombinacija.

Naujų numerių atsiradimą inicijavusi Susisiekimo ministerija teigia, kad žymėjimas elektromobilius padės išskirti iš bendro eismo srauto, nes jiems numatytos lengvatos – pavyzdžiui, galimybė važiuoti viešojo transporto juostomis, nemokamas stovėjimas.

„Regitros“ duomenimis, Lietuvoje šiuo metu registruota per 160 elektromobilių, taip pat daugiau kaip 2,6 tūkst. transporto priemonių su hibridiniais varikliais.

Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, „Spark“ parko elektromobiliai – 22 „Volkswagen e-up!“ – pirmieji Lietuvoje pasipuošė išskirtiniais valstybiniais numeriais, kurie nuo liepos 1 d. suteikiami elektra varomiems automobiliams.

„Naujasis žymėjimas padės iš bendro transporto srauto išskirti elektromobilius, kurių vairuotojai naudojasi ekologiškoms transporto priemonėms suteikiamomis lengvatomis: nemokamu parkavimu ir leidimu važiuoti „A“ juosta“, – sakė Nerijus Dagilis, vadovaujantis dalijimosi elektromobiliais paslaugos „Spark“ tinklą valdančiai „Ride Share“.

Nuo šiol pareigūnai, matydami „A“ juosta važiuojantį automobilį su specialiais numeriais, nebegaiš savo ir vairuotojo laiko stabdydami transporto priemonę ir tikrindami, ar ji tikrai varoma elektra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(31)
(4)
(27)

Komentarai (12)