Kinijos turgelio stebuklai: savo kaina stebinantys išmanieji telefonai, kokių nerasite Lietuvos salonuose  (5)

Laikai keičiasi beprotiškai sparčiai – dar neseniai prabangiu aksesuaru buvę išmanieji telefonai dabar jau kainuoja kur kas pigiau nei klasikinis mobilusis telefonas su skaičių klaviatūra. Tiesa, taip pigiai galima įsigyti tik nedaugelį išmaniųjų telefonų, o plačiausias tokių pasiūlymų asortimentas ne kur kitur, o Kinijos elektroninėse parduotuvėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, šiuo metu „Gearbest“ išmanųjį telefoną „UMi London“ pardavinėja vos už 60 JAV dolerių. Ir tai visiškai pilnavertis išmanusis telefonas.

Vos tik žvilgtelėjus į „UMi London“ į akis iš karto krenta dizainas. Pastarasis buvo kuriamas pagal „Samsung“ ir „Apple“ išmaniesiems telefonams būdingas dizaino tendencijas. Tačiau „UMi London“ pirkėjui tikrai gali pasiūlyti šį tą daugiau nei tik solidų dizainą.

Šis 5 colių įstrižainės išmanusis telefonas su „HD Ready“ ekranu (1280 x 720) yra aprūpintas keturių branduolių 1,3 GHz taktinio dažnio „MTK6580“ centriniu procesoriumi, turi 1 GB operatyviosios RAM atminties, „Mali-400 MP“ grafinų procesorių bei 8 GB vidinę atmintį, kurią esant poreikiui bet kada galima praplėsti dar 32 GB panaudojant TF tipo atminties kortelę.

Būtina paminėti dar ir tai, kad „UMi London“ yra parduodamas su iš anksto įdiegta „Android 6.0“ operacine sistema ir pirkėjus taip pat gali sudominti dėl dviejų SIM kortelių palaikymo bei specialaus ir kiek nestandartinio ekrano apsaugai naudojamo „Toughened Dual T2X-1“ stiklo.

Jeigu tarptautinėje rinkoje mažai kam žinomi išmaniųjų telefonų gamintojų vardai nekelia pasitikėjimo, Kinijos elektroninėse parduotuvėse galima rasti ir tokiu gerai žinomų gamintojų produkcijos kaip „Lenovo“. Tiesa, jų kaina jau nebus tokia maža – žinomi vardai net ir Kinijoje kainuoja brangiau.

Pavyzdžiui, „Lenovo K5 Note“ išmanųjį telefoną su 5,5 colių aukštosios raiškos (1920 x 1080, 401 PPI) ekranu šiuo metu Kinijoje su nemokamu siuntimu į Lietuvą galima įsigyti už 200 JAV dolerių. Tai daug ar mažai? Už tokią kainą Lietuvoje galima rasti analogų nebent privačiuose skelbimuose, o parduotuvėse – tai labai retas reiškinys.

 

 

Už šią santykinai kuklią sumą pirkėjas galės džiaugtis ne tik raiškiu ekranu, bet ir gale integruota 13 megapikselių kamera bei kur kas talpesne 32 GB talpos vidine atmintimi. Pastarąją esant poreikiui ir naudojant TF tipo atminties kortelę bet kada galima praplėsti dar 128 GB.

Negana to, „Lenovo K5 Note“ turi ne tik dviejų SIM kortelių palaikymą, bet ir integruotą 4G ryšio modulį, piršto antspaudų skaitytuvą bei itin talpią 3500 mAh bateriją.

Taigi, tai dar vienas puikus pavyzdys, kad racionalus techninių charakteristikų, dizaino ir kainos balansas – įmanomas. Tiesa, tokie pasiūlymai Europoje nėra labai plačiai žinomi, tačiau įvertinant Kinijos prekybininkų plėtrą ir pastangas, kainų politika gali keistis visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(5)
(11)

Komentarai (5)