Lietuvoje laukiama pigių degalų antplūdžio  (5)

Degalų kainoms ilgą laiką besilaikant apie eurą už litrą vis mažiau Lietuvos vairuotojų ryžtasi pirkti degalus iš šešėlinių prekeivių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau tai netrukus gali pasikeisti, nes Baltarusijos ministrų taryba nusprendė panaikinti degalų eksporto apribojimus, pranešė udf.by. Priimtas dokumentas įsigalios nuo rugsėjo 1 dienos, taigi Baltarusijos muitinės komitetui ir Pasienio komitetui liko pusantro mėnesio pasiruošti.

Ribojo dėl Lietuvos

Degalų išvežimo iš Baltarusijos apribojimai buvo įvesti 2011-aisiais, kai dėl didžiulio kainų skirtumo Baltarusijoje ir Lietuvoje daugybė abiejų šalių gyventojų vežė degalus į Lietuvą.

Vairuotojai legaliai kirsdavo sieną prisipylę pilną baką degalų, įvažiavę į Lietuvą degalus išpildavo (tai jau nelegalu) ir nieko nelaukę važiuodavo atgal į Baltarusiją. Per dieną vienas vairuotojas spėdavo įvežti apie 300 litrų degalų.

Degalai – dvigubai pigesni

Šešėlinei rinkai pasiekus piką 2011-ųjų rudenį Baltarusija įvedė apribojimą, kad tuo pačiu automobiliu kirsti sieną galima tik kartą per aštuonias dienas, o norintys važiuoti dažniau turi susimokėti muito mokestį ir už tuos degalus, kurie yra automobilio bake.

 Nuo rugsėjo 1-osios panaikinus apribojimą nemažai gyvenančių netoli Baltarusijos tikriausiai vėl plūstelės į kaimyninę šalį, nes ten degalai dvigubai pigesni nei Lietuvoje.

Pirmadienį Baltarusijoje litras benzino kainavo 0,53 euro centus, o litras dyzelino – 0,55 euro centus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(29)
(5)
(24)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: