Baltarusiai pasidarbavo: štai toks orlaivis skraidins į Vilnių  (6)

Baltarusijos aviakompanija „Belavia“ liepos 29 dieną nacionaliniame Minsko oro uoste surengė pristatymą: pademonstravo naujai apipavidalintą vieną iš savo lėktuvų. Laineris „Boeing 737-300“ nudažytas populiaraus internetinio žaidimo „World of Tanks“ spalvomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai bendras „Belavia“ ir Baltarusijos bendrovės „Wargaming“, sukūrusios vieną populiariausių pasaulyje žaidimų, projektas, rašo Sergejus Balajus portale naviny.by. Unikaliai apipavidalintas lėktuvas skraidys visomis kryptimis, kuriomis skaido oro bendrovės lėktuvai.

„Seniai brandinome mintį, kaip būtų galima plačiau parodyti šalies galimybes ir potencialą. Nusprendėme bendromis pastangomis lėktuvui „pasiūti livrėją“. Ir tai, ką mes šiandien matome, daro didelį įspūdį.

Tikiuosi, kad tai patiks keleiviams. „Belavia“ ir „Wargaming“ pastangų suvienijimas – tai rodiklis, kad mūsų šalyje labai daug žmonių, kurie mąsto ir dirba labai šiuolaikiškai, ir mes galime propaguoti mūsų kompanijų gaminius ir paslaugas visame pasaulyje“, – cituoja aviakompanijos generalinio direktoriaus Anatolijaus Gusarovo pasakytus žodžius per lėktuvo prezentaciją Baltarusijos naujienų agentūra „BelaPAN“.

Pasak A.Gusarovo, pirmąjį savo skrydį orlaivis atliks jau liepos 30-ąją (į Maskvą) ir „labai aktyviai skraidys tarptautiniais maršrutais“. Rugpjūčio 8 dieną laineris perskris į Vilnių, kur per savaitę bus atnaujintas ir jo salonas.

Lėktuvas nudažytas prekės ženklo „World of Tanks“ spalvomis – juoda su oranžiniais intarpais. Pagrindinis žaidimo elementas – tankas – pavaizduotas kaip ornamentas, tokiu būdu pabrėžiama, kad lėktuvas priklauso šaliai, kurioje buvo sukurtas žaidimas. Tai byloja ir ornamento elementai ant viso lėktuvo. Pagrindinė tokio „uniforminio rūbo“ idėja – parodyti, kad visame pasaulyje žinomas žaidimas yra kilęs iš Baltarusijos, pažymėjo oro bendrovės atstovai.

Lėktuvui įvilkti į naują rūbą prireikė 300 litrų dažų ir 450 kvadratinių metrų trafaretų. Dažymo darbai vyko ištisą parą Čekijoje, Ostravos angare, jiems atlikti buvo pasitelkta trylika specialistų. Orlaivis, išdabintas „World of Tanks“ atributika, bus eksploatuojamas dvejus metus ir, kaip jau minėta, skraidys visais aviakompanijos „Belavia“ maršrutais.

Kaip žurnalistams pranešė bendrovės „Wargaming“ administracijos vadovas, kuruojantis klausimus, susijusius su Nepriklausomų valstybių sąjungos (NVS) šalimis, Denisas Voronkovas, kadangi bendrovė komercinė ir nevieša, suma, už kurią tokiu būdu atšviežinamas ir sutvirtinamas prekės ženklas, neskelbiama. Sprendimas dėl bendradarbiavimo su aviakompanija „Belavia“ pratęsimo po dvejų skraidymo metų bus priimtas įvertinus projekto rezultatus.

„Idėja pleveno ore labai seniai. NVS šalyse mes turime per 40 mln. žaidėjų, kurie žaidžia kasdien. Esame laimingi, kad mums pavyko kartu su „Belavia“ įgyvendinti šį projektą. Daugybei mūsų žaidimą žaidžiančių žmonių bus malonu atsidurti lėktuve su mėgstamo žaidimo prekės ženklu“, – mano D.Voronkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Leonas Grybauskas
(27)
(11)
(16)

Komentarai (6)