„nVidia“ įsiutusi: „Intel“ sukčiauja pateikdama testų rezultatus  (1)

„nVidia“ nepatenkinta dėl „Intel“ pateiktos skaidrės, tiksliau dėl joje matomų rezultatų. „nVidia“ įsitikinusi, kad „Intel“ sukčiauja ir „pritempinėja“ rezultatus sau naudinga linkme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skandalas kilo dėl „Intel“ išplatintos skaidrės su „Xeon Phi“ testų rezultatais gilaus mokymo (angl. deep learning) užduotyse, kur procesorius lyginimas su „nVidia“ grafikos adapteriais.

Visų pirma, „nVidia“ nepatenkinta tuo, kad testams naudojama sena programinė įranga, o iš čia ir atsiranda visas „Intel“ pranašumas. Pasak „Intel“ skaidrės, „Xeon Phi“ sistema yra 2.3 karto spartesnė nei „Maxwell“ grafikos adapterio varoma sistema treniruojant neuroninius tinklus (skaidrėje – training). „nVidia“ teigia, kad naudojant naujausią Caffe AlexNet versiją „Maxwell“ sistema iš tiesų yra 30 % greitesnė. O jei būtų bandoma naujausia „Pascal“ sistema, tai jos pranašumas būtų net 90 %.

Kalbant apie 38 % didesnį efektyvumą sujungus daug įrenginių, „nVidia“ atšauna, kad palyginimui prieš 32 „Xeon Phi“ serverius panaudota seni „Kepler K20“ serveriai. Naujausi kompanijos grafikos sprendimai greitėja kone lygiagrečiai su jų kiekiu.

„nVidia“ mano, kad gilaus mokymo užduotims turi būti naudojami grafikos procesoriai, o ne „Xeon Phi“, kas yra ne kas kita kaip ant silicio sudėti  ir sujungti 72 „Atom“ procesoriai.

„Intel“ į kaltinimus atsakė: „Pilnai suprantama, kad „nVidia“ nerimauja dėl „Intel“ žengimo į šią sritį. „Intel“ nuolatos platina spartos skaidres, o jų rezultatams išgauti naudojamos tuo metu viešai prieinamos testavimo programų versijos ir mes įsitikinę, kad mūsų pateikti duomenys yra teisingi.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(18)
(3)
(15)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: