Kinijos turgelio stebuklai: „Xiaomi“ rodo, kad moka gaminti ne tik telefonus – ypač pigus, bet geriausiems analogams prilygstantis tinklo maršrutizatorius  (1)

Internetas namuose ar biure per pastarąjį dešimtmetį tapo analogiškos svarbos resursu kaip ir vanduo, elektra ar dujos. Dėl šios priežasties tinklo maršrutizatorių verslas pradeda dominti vis daugiau bendrovių. Pavyzdžiui, garsus išmaniųjų telefonų gamintojas „Xiaomi“ taip pat bando atsiriekti savo dalį šioje rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ kuriami maršrutizatoriai ypatingi tuo, kad kinai šiuo atveju labai daug dėmesio skiria ne tik jų funkcionalumui ar našumui, bet ir dizainui. Geras to įrodymas yra maršrutizatorius „Xiaomi Mi WiFi Router 3C“, kurį Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šiuo metu galima įsigyti už visai simpatišką 28 JAV dolerių kainą.

Rinkoje konkurencingai atrodanti kaina nuteikia labai optimistiškai, o svarbiausia yra tai, kad sprendžiant iš techninių galimybių, mažesnė kaina visiškai nekenkia šio maršrutizatoriaus reputacijai. Užsienio apžvalgininkai „Xiaomi Mi WiFi Router 3C“ drąsiai lygina netgi su kitais gerai visame pasaulyje žinomais maršrutizatorių prekiniais ženklais.

Vos tik pamačius „Xiaomi Mi WiFi Router 3C“ į akis be abejo krenta baltas šio maršrutizatoriaus korpusas, kuris puikiai dera prie bet kokio interjero. Prie bendros dizaino koncepcijos taip pat puikiai įsikomponuoja ir keturios gerą signalo sklaidą užtikrinančios baltos spalvos antenos. Negana to, šis maršrutizatorius yra vos 2,54 centimetro storio ir sveria mažiau nei pusę kilogramo (470 g.).

Techninė „Xiaomi Mi WiFi Router 3C“ dalis taip negali nuvilti. Pastarasis maršrutizatorius yra aprūpintas santykinai galingu „MT7628N“ centriniu procesoriumi ir turi 64 MB dydžio DDR2 tipo operatyviąją RAM bei pakankamai talpią 16 MB ROM atmintis. Būtina pabrėžti, kad „Xiaomi Mi WiFi Router 3C“ veikia 2,4 GHz dažnių diapazone, palaiko IEEE 802.11b/g/n ir IEEE 802.3/3u belaidžio ryšio perdavimo standartus, WPA-PSK bei WPA2-PSK šifravimo mechanizmus ir leidžia pasiekti iki 300 Mbps teorinę duomenų perdavimo spartą naudojant WiFi.

Galiausiai reikia paminėti, kad „Xiaomi Mi WiFi Router 3C“ taip pat turi dvi LAN tipo ir vieną WAN tipo 100 Mbps pralaidumo fizines RJ-45 jungtis ir iš kitų tinklo maršrutizatorių labiausiai išsiskiria dėl tos priežasties, nes gali būti valdomas ir konfigūruojamas tiesiog naudojant išmaniajame telefone įdiegta „Xiaomi MiWiFi“ taikomąją programa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(6)
(11)

Komentarai (1)