Naujas kelių karalius: techniniai duomenys rodo, kad „Tesla Model S“ neprilygs ne tik joks kitas elektromobilis, bet net ir greičiausi „BWM“ bus šešėlyje (Video)  (28)

„Telsa“ atstovai skelbia, kad nauja „Model S“ sedano versija P100D yra trečias greičiausias visų laikų serijinės gamybos automobilis. Nuo 0 iki 60 mylių per valandą (96 km/val.) jis įsibėgėja per 2,5 sekundės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar smagesnis amerikiečių kompanijai ir potencialiems šio beprotiško superautomobilio pirkėjams turėtų būti faktas, kad likę du trejetuko nariai – „Ferrari LaFerrari“ ir „Porsche 918“ – buvo gerokai brangesni ribotos serijos automobiliai, kurie jau nėra gaminami.

Labai greitas, bet praktiškas

„Tesla“ atstovai taip pat pažymi, kad abu minėti automobiliai turi tik dvi sėdimas vietas ir praktiškai jokios erdvės bagažui. Tuo metu elektra varomas „Model S P100D“ kaip ir dera sedanui turi keturias duris, penkias sėdimas vietas suaugusiems ir dvi vaikams. Pastarųjų nesodinant į bagažinę, jos talpa yra solidi.

Gamintojas tvirtina, kad dėl 100 kilovatvalandžių talpos baterijos veikimo nuotolis padidės iki 613 kilometrų.

Dėl tokių rodiklių šis modelis taps pirmuoju elektromobiliu, kuris vienu įkrovimu gali nuvažiuoti daugiau nei 500 kilometrų. Šiuo atžvilgiu atotrūkis nuo artimiausių konkurentų bent jau kol kas yra milžininkas.

Didesnės talpos baterija bus montuojama ir „Model X“. Tai leis greičiausiam pasaulyje serijinės gamybos visureigius tapti dar greitesniam. Pasirinkus „Ludirous“ režimą P100D versijos įsibėgėjimas nuo 0 iki 60 mylių per valandą (96 km/val.) truks 2,9 sekundės. Veikimo nuotolis vienu įkrovimu sieks 542 kilometrus.

Atnaujins senesnius modelius

Iš šios naujienos „Tesla“ tikisi kaip reikiant užsidirbti. Klientams, kurie užsisakė „P90D Ludicrous“ modelius, bet jų dar nesulaukė suteikiama galimybė už 10 tūkst. dolerių (9 tūkst. eurų) gauti vietoje jų gauti versijas su 100 kilovatvalandžių baterijomis.

Patobulinimą užsisakyti gali ir iki šiol galingiausiais laikytus elektromobilius jau vairavę klientai, tačiau jiems tai kainuos dvigubai brangiau.

Gamintojo teigimu, taip yra todėl, kad senąsias baterijas teks perdirbti. Tuo metu naujo bazinės komplektacijos „Tesla Model S P100D“ prasideda nuo 135 tūkst. dolerių (120 tūkst. eurų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(60)
(5)
(55)

Komentarai (28)