„Intel“ pristatė pirmuosius „Kaby Lake“ procesorius, internete - pirmieji naujųjų flagmanų testų rezultatai  (1)

„Intel“ oficialiai išleidžia pirmuosius „Kaby Lake“ architektūros procesorius. Nieko nenustebino, kad pirma gausime į mobilų segmentą nutaikytus produktus. Iš viso sulauksime šešių naujų procesorių, kurie atstovaus septintos kartos „Core“ procesorių seriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atnaujinti „Kaby Lake“ procesoriai yra ne kas kita kaip „Skylake“ architektūros tęstinumas, todėl spartos šuolio per taktą tikėtis neverta. Žinoma „Intel“ pasistengė ir dabar pristatomi procesoriai turi naujų optimizacijų. Nemažų patobulinimų sulaukė procesoriaus grafikos posistemė, be to pastebimai išaugo procesoriaus dažnis. Net 400 – 500 MHz lyginant su „Skylake“, bet tuo pačiu išlaikant tokį pati elektros suvartojimą.

Naujieji „Kaby Lake“ procesoriai turės įgimtą HDCP 2.2 ir USB 3.1 palaikymą. Galės aparatiškai apdoroti  HEVC Main 10/10-bit ir VP9 10-bit video medžiagą. Be to bus palaikoma galimybė vienu metu transliuoti kelias 4K raiškos transliacijas, žiūrėti 360 laipsnių aukštos raiškos video bei mėgautis virtualios realybės aplikacijomis.

Kaip minėjome, dabar sulauksime šešių naujų procesorių. Trys iš jų priklausys „U“ serijai ir turės 15 W TDP, kiti trys atstovaus „Y“ serija bei turės 4.5 W TDP reitingą.

Naujuosius procesorius galite pasistudijuoti „Intel“ pateiktose skaidrėse, ten pamatysite ir išsamias specifikacijas. Trumpai galime užsiminti nebent apie sparčiausią iš jų.

„Core i7-7500U“ (vėl) turės tik du fizinius branduolius su HT technologija. Jų bazinis dažnis bus 2.7 GHz, o Turbo režime galės pakilti iki 3.5 GHz.

Pabaigai, „Intel“ teigia, kad nemenkai patobulino 14 nm techprocesą ir pačius tranzistorius. Kompanija šį techprocesą netgi vadina „14 nm plus“. Optimizacijos leis tranzistoriams greičiau persijunginėti, o tai, pasak „Intel“, leidžia papildomai 4 – 5 žingsniais pakelti procesoriaus daugiklį. Žmonių kalba tai reikštų, kad gauname 400 – 500 MHz didesnį dažnį, kuris bus išnaudojamas pakeliant Turbo ribas.

Laukiantys staliniams kompiuteriams skirtų „Kaby Lake“ procesorių turėtų apsišarvuoti kantrybe – jie veikiausiai pasirodys šių metų gale arba kitų metų pačioje pradžioje.

Pirmieji testai

Dar prieš oficialų anonsą šios šeimos flagmanas papuolė kažkam į rankas ir buvo išbandytas SANDRA teste.

Bandomas „Intel Core i7-7700K“ turi tokius dažnius (4.0/4.5 GHz) kaip sufleravo anksčiau pasirodžiusi informacija, tad veikiausiai tai jau prekybai paruoštas silicis.

Dabar prie testų rezultatų. „Core i7-7700K“ SANDRA „Processor Arithmetic“ teste surinko 151.94 GOPS. Palyginimui, i7-6700K tame pačiame teste surenka 140.88 GOPS. Kitame „Processor Multimedia“ bandyme naujasis flagmanas parodė 379.8 Mpix/s rezultatą, o i7-6700 – 353.8 Mpix/s.

Nežiūrint visų patobulinimų, „Kaby Lake“ bus jau trečia procesorių šeima, gaminama naudojant 14 nm litografiją („Broadwell“, „Skylake“ ir „Kaby Lake“), didelių spartos šuolių su šiuo atnaujinimu tikėtis neverta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(18)
(4)
(14)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: