Dar viena naujovė techninės apžiūros metu: visi automobiliai bus automatiškai fotografuojami  ()

Šiuo metu techninės apžiūros stotyse diegiama speciali vaizdo fiksavimo įranga. Ji skirta fotografuoti į techninę apžiūrą atvykusios transporto priemonės išorei, identifikacijos numeriui ir aptiktiems defektams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus visos į techninę apžiūrą atvykusios transporto priemonės bus fotografuojamos. Tai techninei apžiūrai suteiktų didesnio skaidrumo ir viešumo bei sumažintų ginčytinas situacijas tarp vairuotojų ir kontrolierių.

Šios vaizdo fiksavimo priemonės papildys nuo liepos mėnesio šalies techninės apžiūros stotyse pradėtą antikorupcijos projektą.

„Nors tiesiogiai siūlančių kyšių kontrolieriui neužfiksuota, tačiau rajonuose vis dar populiaru atvykusiose į techninę apžiūrą automobiliuose palikti piniginį banknotą. Dažnai konflikto išvengiama kontrolieriui paaiškinus apie teisinę atsakomybę už kyšio davimą“, – sako Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ valdybos pirmininkas Antanas Dadurka.

“Pastebėta tendencija, kad sumažėjo taip vadinamųjų „dilerių“, kurie už neteisėtą atlygį padeda praeiti techninę apžiūrą. Kad antikorupcinė programa pradeda efektyviau veikti, byloja ir faktai – daugėja apeliacijų ir kruopščiau paruoštų transporto priemonių, atvykstančių į techninę apžiūrą“.

„Vairuotojams patartume naudotis išankstinio užsirašymo galimybe ir savo laiką planuoti racionaliau. Dalis vairuotojų iš įpročio važiuoja į didžiąsias stotis, kuriose kartais susidaro eilės. Nors tuose pačiuose miestuose yra stočių, į kurias galima užsirašyti internetu, tą pačią dieną atlikti techninę apžiūrą ir nelaukti eilėse“, – primena asociacijos „Transeksta“ direktorius Gintautas Šlėderis.

„Kaip antai, Vilniuje patartume vykti į naująją stotį Avižieniuose ir išvengti gaišaties stotyje Lentvario gatvėje. Kaune vertėtų rinktis stotį Raudondvario plente ir nelaukti Aleksote, o Panevėžyje vykti į Basanavičiaus gatvę“.

Naujai atidaromos ir modernizuojamos esamos techninės apžiūros stotys, plėtojama lanksti išankstinio užsirašymo ir registracijos internetu sistema.

Atnaujintoje techninių apžiūrų įmonių asociacijos svetainėje www.vta.lt. galima iš anksto registruotis į techninę apžiūrą internetu arba specialia programėle, pritaikyta išmaniesiams telefonams. Tokia sparčiai populiarėjančia forma per dieną pasinaudoja apie 900 vairuotojų.

Vairuotojai portale gali užsisakyti pranešimą apie besibaigiantį techninės apžiūros galiojimo laiką. Toks pranešimas iš anksto atsiunčiamas SMS žinute, šį informavimo būdą vairuotojui užsisakius portale.

Ateinančiais metais bus pastatytos naujos, o taip pat į naujas patalpas perkeltos bei modernizuotos techninės apžiūros stotys Nemenčinėje, Šalčininkuose, Kuršėnuose, Kretingoje ir Skuode.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()