Jei turite „Android“ ar „IOS“ telefoną, išbandykite savo vairavimo įgūdžius  (5)

Nepaisant visų pastangų, draudimų ir baudų, Lietuvoje kelių eismo situacija išlieka viena prasčiausių visoje Europos Sąjungoje: mūsų šalyje milijonui gyventojų tenka daugiausiai žuvusiųjų eismo nelaimių metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia statistika paskatino Europos bendrovę „ERGO Insurance“ Lietuvoje ir Susisiekimo ministeriją bei Lietuvos automobilių kelių direkciją prie Susisiekimo ministerijos suvienyti jėgas bendrai iniciatyvai didinti saugumą šalies keliuose ir skatinti saugaus vairavimo kultūrą.

Tikimasi, kad tai padaryti padės ir visuomenei antradienį pristatyta pirmoji Lietuvoje saugaus vairavimo įgūdžius ugdyti padedanti programėlė išmaniesiems įrenginiams „Vairuok saugiai“.

„Nors situacija keliuose kasmet gerėja, vien šiemet Lietuvoje jau užfiksuota beveik 2 tūkst. eismo įvykių, kuriuose žuvo daugiau nei 100 ir buvo sužeista per 2 tūkst. gyventojų. Viena dažniausių šių nelaimių priežasčių – saugaus greičio nesilaikymas. Taigi pagrindinė problema yra ne kelių būklė ar saugaus eismo infrastruktūros nepakankamumas, bet vairuotojų įpročiai ir kultūra, kuriuos būtina keisti norint pagaliau pasitraukti iš prasčiausius saugaus eismo rezultatus demonstruojančių Europos Sąjungos valstybių draugijos“, – pristatymo metu kalbėjo susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

Ministras akcentavo, kad viena iš priežasčių, kodėl Lietuvoje nelaimingų atsitikimų skaičius toks didelis, yra žema vairuotojų kultūra prie vairo ir štai šią problemą turėtų psręsti naujoji programėlė.

Pristatyta programėlė išmaniesiems įrenginiams „Vairuok saugiai“ visiškai nekliudo vairavimo procesui ir tuo pačiu leidžia vairuotojams kelionių automobiliu metu ją įsijungus įvertinti vairavimo įpročius.

Programėlė fiksuoja greičio viršijimą, staigius stabdymus ar pavojingus pagreitėjimus. Atsižvelgusi į juos, mobilioji aplikacija kelionę įvertina balais nuo 0 iki 10. Kuo vairuotojas kelyje pavyzdingesnis, tuo daugiau taškų jis surenka.

Kokia iš to nauda? Vairuotojai kartais nė nepastebi, kaip jie elgiasi kelyje vien iš įpročio, mechaniškai. Tad peržiūrėdami programėlės užfiksuotus rezultatus turbūt bus labai nustebę ir galbūt ims labiau atkreipti dėmesį į kai kuriuos savo įpročius.

Jau rašėme, kaip žema vairuotojų kultūra sukelia kamščius (Ką daryti, kad gatvėse neliktų spūsčių: nereikia nei atsisakyti automobilių, nei jokių investicijų (Video)), tad jei programėlė padės gerinti vairavimą, išsispręs ir užkištų gatvių problema.

Saugiai vairuoti skatinančią programėlę „Vairuok saugiai“ nemokamai parsisiųsti ir įsidiegti gali visi išmaniųjų telefonų su „Android“ ir „IOS“ programine įranga turėtojai. Norint naudotis programėle tereikia, kad telefone veiktų GPS ir mobiliojo interneto ryšys, o kelionė būtų ne trumpesnė nei 3 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(14)
(-6)

Komentarai (5)