„Samsung“ bėdos nesibaigia – jau sprogsta ir skalbyklės  (10)

Pripažinusi mažiausiai 35 atvejus vien JAV, kai pirmieji parduoti „Galaxy Note 7“ telefonai įkrovimo metu sprogo ir net sukėlė gaisrų, kompanija aktyviai juos keičia atnaujintais modeliais. Tačiau jau sklinda gandai, kad ir pakeisti telefonai kaista, o bent vienas tokio savininkas tvirtina, jog jo „saugusis“ „Note 7“ užsiliepsnojo. Lyg to būtų negana, JAV fiksuoti keli „Samsung“ skalbimo mašinų sprogimai!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Wall Street Journal“ rašo apie daugybę skundų, kad pakeisti į saugius „Galaxy Note 7“ dažnai taip įkaistą, jog „yra per karšti skambinant glausti prie ausies“. Naujų skundų banga ritasi ir iš JAV, ir iš Pietų Korėjos (Europą atnaujinti „Galaxy Note 7“ pagal planą pasieks tik lapkritį).

„Samsung“ garbei reikia pripažinti, kad kompanija į juos reaguoja labai rimtai ir trečiadienį paskelbė pradėjusi tirti jų pagrįstumą.

„Normaliai naudojant visi išmanieji telefonai kai kada įkaista“, – aiškino galimą skundų priežastį „Samsung“. Tai – faktas. Tačiau jei pridėjęs prie ausies pasijunti lyg kalbėtum su lygintuvu, to „normaliu“ nepavadinsi, tad aiškintis yra ką.

Gali būti, kad tai išties tik įaudrintų vartotojų vaizduotė – kai žinai, kiek šio modelio įrenginių sukėlė gaisrą, pasidarai labai jautrus.

„Samsung“ pasaulyje keičia 2,5 mln. įtartinų „Galaxy Note 7“ ir net sunku įsivaizduoti, kaip tai paveikė tiek kompanijos reputaciją, tiek pajamas.

Skalbimo sprogimai

Ir lyg to būtų negana, JAV vartotojų prekių saugos komisija (CPSC) išplatino įspėjimą, kad kelių modelių iš viršaus įkraunamos „Samsung“ skalbimo mašinos… sprogsta.

Europoje mums tai nelabai aktualu – JAV prekiaujama visai kitokiais modeliais. Tačiau kai tokiu netinkamu laiku pasirodo įspėjimas, kad per 2015 m. JAV užfiksuotas 21 nuo 2011 iki 2016 m. gamintų skalbimo mašinų sprogimo atvejis, minčių kyla įvairių.

Keli aprašyti skalbimo mašinų sprogimo atvejai atrodo išties klaikiai – Teksase moters garaže sprogusi mašina su tokia jėga vožėsi į sieną, kad pramušė skylę į kambarį.

2015 m. du nukentėję pirkėjai padavė „Samsung“ į teismą, byloje nurodydami, kad sprogimai vyko dėl nekokybiškai įtvirtinto būgno, kuris gręžimo ciklo metu išlėkė iš vietos ir sudraskė visą mašiną.

Tiesa, šį sykį „Samsung“ nesutinka su kaltinimais ir nurodo, kad incidentai vyko dėl per didelės vibracijos, o kalti patys vartotojai įkrovę per daug skalbinių, suraizgytų į storus gumulus, arba mėginę skalbti drėgmei atsparias medžiagas.

Išties, čia ne viskas aišku – sprogsta ne vienos partijos iš viršaus įkraunamos mašinos, o pagamintos per ilgą laiką, ilgai puikiai veikusios ir patikimos. Kol kas amerikiečiai laukia komisijos išvadų ir JAV „Samsung“ svetainėje pagal numerį tikrina, ar jų turima mašina patenka tarp potencialiai pavojingų.

O mes dar vis laukiame atnaujintų saugių „Galaxy Note 7“ ir jau po truputį pradedame džiaugtis, kad nuolat vėluodama teikti naujoves Europai „Samsung“ laboratorinėmis pelytėmis pavertė amerikiečius ir savo tautiečius Pietų Korėjoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(13)
(1)
(12)

Komentarai (10)