Liūdnas finišas: paaiškėjo galutinis „Firefox OS“ likimas  ()

Šių metų pradžioje „Mozilla“ paskelbė nutraukianti operacinės sistemos „Firefox OS“ kūrimą išmaniesiems telefonams. Per dvejus su puse metų bevaisės kovos ši platforma taip ir neužėmė pastebimos rinkos dalies.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiau buvo nutrauktas „Firefox OS“ programėlių kūrimas ir daugelis jų buvo pašalinta iš parduotuvės. Tačiau tai dar nebuvo operacinės sistemos gyvavimo pabaiga: ji buvo pristatoma kaip  daiktų interneto platforma, o ši OS versija pirmiausia pasirodė „Panasonic“ televizoriuose. „Firefox OS“ buvo patikėta „Mozilla Connected Devices“ komandai.

Nauja komanda pradėjo tyrinėti operacinės sistemos galimybes ir per kelis mėnesius padarė nuviliančias išvadas: „Firefox OS“ yra tokia bloga ir netinkamas naudoti daiktų internete, kad nėra jokios prasmės net palaikyti jos kaip operacinės sistemos išmaniesiems telefonams. Todėl OS kūrimas buvo galutinai sustabdytas. Jos pirminis kodas bus paskelbtas, kad juo bet kokiam tikslui galėtų pasinaudoti visi norintys.

Per trejus metus ji buvo pristatyti 25 išmanieji telefonai naudojantys „Firefox OS“, kuriuos išleido  „Geeksphone“, ZTE, „Alcatel“, LG, „Huawei“, „Intex“, „Spice“, „Symphony“, Zen ir „Cherry Mobile“.

Kai kurie iš šių prietaisų net nepasiekė parduotuvių lentynų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()