Kinijos turgelio stebuklai: šis tas visiškai naujo ir labai netikėto – ypač stilingos išvaizdos maršrutizatorius su 1 TB kietuoju disku (Video)  ()

Tinklo maršrutizatorius jau gana seniai tapo įprastu namų atributu. Atsižvelgdami į šias tendencijas gamintojai puikiai supranta, kad potencialiems pirkėjams greta gero funkcionalumu bei našumu taip pat itin svarbu pasiūlyti ir patrauklų šio privalomo namo aksesuaro dizainą. Deja, dažniausiai visas šias savybes apjungti viename tinklo maršrutizatoriuje gamintojams kol kas sekasi gana sunkiai. Tačiau su tam tikromis išimtimis - Kinijos gamintojas „Xiaomi“ nori paneigti šiuos stereotipus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarasis gamintojas, pristatydamas savo naujosios kartos tinklo maršrutizatorių „Xiaomi Smart Dual“ šį kartą pasuko visiškai kitokiu keliu, kurio iki šiol nedrįso išbandyti nei vienas gamintojas. Negana to, kad šis maršrutizatorius stebina savo puikiu dizainui, susižavėjimą ir smalsumą ne ką mažiau kelia ir tas faktas, kad „Xiaomi Smart Dual“ yra parduodamas su 1 TB talpos kietuoju disku.

Šiuo atveju gali kilti natūralus klausimas, o kam gi tinklo maršrutizatoriui reikia tiek vietos? Atsakymas daugiau nei paprastas – tiesiog „Xiaomi“ sumanė pirkėjams pasiūlyti universalų įrenginį, kuris būtų tinkamas ne tik prieigai prie interneto tinklo užtikrinti, tačiau taip pat galėtų veikti ir kaip tinklinė duomenų saugykla.

Čia būtina atkreipti dėmesį ir į tai, kad „Xiaomi Smart Dual“ funkcionalumas vis tiek leidžia išlaikyti patrauklią šio vietiniame namų tinkle naudojamo įrenginio kainą. Pavyzdžiui, Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ maršrutizatorius „Xiaomi Smart Dual“ kainuoja 150 JAV dolerių, tačiau pasinaudojus specialiu kodu COXMWR pastarąjį šiuo metu galima įsigyti už 129 JAV dolerius.

Žinoma, tokiam funkcionalumui užtikrinti taip pat reikalinga ir geru našumu pasižyminti techninė  įranga. Vis dėlto „Xiaomi Smart Dual“ tikrai niekuo nenuvils ir šiuo aspektu - jis turi integruotą dviejų branduolių „Broadcom BCM4709“ centrinį procesorių, 256 MB operatyviąją RAM atmintinę ir taip pat yra suderinamas su IEEE 802.11ac WiFi standartu, kas duomenis belaidžiu būdu teoriškai leidžia perduoti 1167 Mbps sparta.

Galiausiai svarbu dėmesį atkreipti ir į tai, kad „Xiaomi Smart Dual“ yra aprūpintas NFC ryšio moduliu, RJ-45 bei USB jungtimis ir taip pat gali būti valdomas nuotoliniu būdu tiesiog per išmanųjį telefoną, naudojant specialią gamintojo sukurtą taikomąją programą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai ()