„HomTom HT10“: tokių charakteristikų neturi net dvigubai brangesni telefonai - kaip kinai taip sugeba ir kur čia „šuo pakastas“? (Apžvalga)  (4)

Kiniški išmanieji telefonai dažniausiai būna arba labai geri, arba labai blogi, bet visi jie kažkaip taikosi į labai paprastą vartotoją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir štai, kinai man pasiūlė kinų „HomTom HT10“ – vos 210 eurų kainuojantį telefoną su 10 branduolių 2.3GHz procesoriumi, 4GB RAM, 21MP kamera, 2 SIM kortelių palaikymu, visų 4G dažnių palaikymų ir net akies rainelės skaitytuvu. Jis man buvo pristatytas kaip „telefonas tiek paprastam žmogui, tiek verslininkui.“ Na ką gi, tokiomis charakteristikomis ir funkcionalumu gali pasigirti ne kiekvienas du kartus daugiau kainuojantis telefonas, tai nusprendžiau duoti šansą.

Gavęs dėžutę su telefonu labai nustebau. Telefonas, kroviklis, USB laidas, plėvelė ant ekrano... Ir dėklas. Ne šiaip sau silikoninis ir permatomas dėklas, bet „knygutės“ tipo medžio tekstūrą turintis dėklas, kuris yra uždedamas vietoje įprasto plastikinio dangtelio. Atrodo, smulkmena. Bet labai maloni ir tikrai suteikianti telefonui dar daugiau solidumo.

Šiek tiek blankesnė, bet solidesnė „LG Nexus 5“ versija

Paėmęs „HT10“ į ranką, kažką prisiminiau. Plastikinis dangtelis labai priminė tą „Nexus 5“ naudotą plastiką ir tai nėra blogai, nes šis telefonas yra labai malonus lietimui. Visgi „HT10“ atrodo šiek tiek blankiau – standartinė keturkampio forma čia mus lydi kaip ir kiekvieną kitą kinišką telefoną. O dar tie visi jutikliai, esantys telefono priekyje, labai matosi ir neatrodo gražiai. Sensoriniai mygtukai, esantys po ekranu, yra neapšviesti – čia „HomTom“ pataupė.

Situaciją gelbėja metalinis rėmas. Kaip 210 eurų kainuojančiam telefonui, „HT10“ atrodo tikrai solidžiai. Ypatingai, jeigu planuojate naudoti „HomTom“ pridėtą dėklą. Solidus, bet blankus – taip galėčiau apibūdinti „HomTom HT10“.

Ekranas irgi blankokas, bet su savais privalumais

Paprastai vertinu ekrano atkuriamas spalvas, raišką, matomumą prieš saulę ir matymo kampus. „HomTom HT10“ spalvas atkuria taip, kaip ir įprasta pigesniems telefonams – vaizdas kiek šaltokas ir netikslus, bet nieko labai baisaus. Tiek juoda, tiek balta – vidutinio lygio, negalima skųstis. Raiška – Full HD ir to pilnai pakanka. Matomumas prieš saulę bei matymo kampai – ne „Galaxy S7“ ar „iPhone“ lygio, bet padoru.

Nustebau pastebėjęs, jog vaizdas kažkaip labai sklandžiai atrodo... Paprastai telefonuose, net pačiuose brangiausiuose, greiti judesiai rodomi gabalais ir tai yra normalu, bet „HomTom HT10“ tokio trūkumo neturi, nes naudoja „ClearMotion“ technologiją. Skirtumas realus ir labiausiai jis jaučiamas žiūrint sporto varžybų įrašus ar žaidžiant žaidimus su daug veiksmo.

Programinės įrangos „HomTom“ geriau būtų tiesiog nelietę

Įsivaizduokite, jog turite dviratį ir nusprendėte prilituoti jam antrą vairą ir perdažyti jį į ryškiai raudoną spalvą akvarele, nes tiesiog norėjote sukurti kažkokį išskirtinį dviratį. Tai maždaug tą padarė „HomTom“ su savo programine įranga.

Panaudotos ikonos šlykščios, pranešimų juosta atrodo siaubingai, kameros programėlė atrodo lyg iš 2011 metų ir šiaip, „HomTom“ nepagailėjo šlamšto – „Go Keyboard“, „LockWallpapers“, „HT Xender“ ir kitokios nesąmonės, kurių jums niekada neprireiks, bus iš anksto instaliuotos. Oi kaip ačiū. Gerai, kad bent jau ištrinti jas galima.

Žodžiu, pakeitimų nėra beprotiškai daug, bet visi jie – ne į naudą. Telefonas iš pradžių dar ir pats persikrauti mėgdavo, bet po atnaujinimo šios bėdos neliko.

Nors „HomTom HT10“ turi net 10 branduolių procesorių, tai nereiškia, jog tai yra sparčiausias telefonas pasaulyje – „HT10“ yra maždaug toks pat galingas kaip ir kiti vidutinės klasės telefonai su „Snapdragon 625“ procesoriumi. Žinoma, tai nėra blogai, nes „HT10“ yra netgi kiek pigesnis, negu tie minėti konkurentai. Tos spartos atliekant įprastas operacijas (naršant internete, socialiniuose tinkluose, žiūrint video ir panašiai) pakaks – „HT10“ nėra iš tų telefonų, kurie stringa. Žaidimai? Na, visi populiariausi žaidimai veiks puikiai, o sudėtingiausi žaidimai, pavyzdžiui, „Asphalt 8“ aukščiausiais grafikos nustatymais, strigs labai nesmarkiai. Bet štai kaisti „HT10“ šiek tiek mėgsta ir tai, matomai, kenkia baterijos tarnavimo laikui. Bet apie tai – vėliau.

Akies rainelės skaitytuvas telefone už 210 eurų? Kodėl ne?

Pirmą kartą akies rainelės skaitytuvą išbandžiau „Microsoft Lumia 950XL“ telefone ir buvau nustebintas – veikė jis lėtokai, bet užtikrintai ir netgi tamsoje buvo susitvarkoma tiesiog puikiai. „Note 7“ skaitytuvą spėjau išbandyti tik kelis kartus, bet galiu pasakyti, kad „HomTom“ variantas yra kažkas tarp „Note 7“ ir „Lumia 950XL“. Skaitytuvas veikia sparčiai ir net ir tamsoje, bet tai momentaliai telefono neatrakinsite. Inovacija? Jau nebe. Bet nebloga alternatyva antspaudų skaitytuvui ir žiemą, kai esate su pirštinėmis, tai netgi geresnis variantas.

Kamera, kuri nustebins nebent jūsų močiutę

„21 megapikselio kamera – oho!“, – gali pagalvoti eilinis vartotojas. Deja, ta 21 megapikselio kamera yra visai neįspūdinga ir ji realybėje nustebins nebent jūsų močiutę. Bet ją stebina ir liečiami ekranai. Negaliu sakyti, kad „HomTom HT10“ kamera yra prasčiausia šioje kainų kategorijoje – galiu pagirti „HomTom“ už detalumą ir padorias spalvas. Tinkamame apšvietime galima išgauti visai gerų kadrų. Bet vos tik „HT10“ atsiduria prieblandoje, galite pamiršti apie kokybiškas nuotraukas. Tiesiog negaiškite savo laiko ir net nebandykite su šiuo telefonu fotografuoti tamsoje. Tai dar ir užtrunka ilgokai, nes procesoriui tenka sunkoka užduotis tvarkytis su 21MP kadru, o kameros autofokusas irgi ne iš sparčiųjų.

Iš „Samsung Galaxy S6“ pasiskolinta savybė – labai prastas baterijos tarnavimo laikas

„HomTom HT10“ nei kiek nesigėdydamas skolinasi kitų telefonų savybes ir funkcijas ir viskas su tuo tvarkoje, nes bendras miksas atrodo neblogai. Na, išskyrus bateriją – „Samsung Galaxy S6“ turėjo tragišką baterijos tarnavimo laiką ir „HT10“ taip pat turi šį požymį. Vidutinio aktyvumo dieną ištempsite, bet jeigu žaisite žaidimus, naudositės navigaciją ar užsiimsite kitais dalykais, kurie yra labiau reiklūs energijai, jums gali tekti krauti telefoną net kelis kartus per dieną.

Nuostabus pirmas įspūdis, bet tolimesnė patirtis kelia abejones

Iš karto pasakysiu – asmeniškai „HomTom HT10“ nesirinkčiau. Taip, tai yra, ko gero, inovatyviausias ir sparčiausias telefonas savo kainos kategorijoje. Jis atrodo neblogai ir surinktas tikrai gerai. Vis dėl to aš pasigedau geresnės kameros, normalaus baterijos tarnavimo laiko ir kokybiškos programinės įrangos ir dėl to, tikriausiai, aš mieliau rinkčiausi „Xiaomi Redmi Note 3“ ar netgi kokį „ASUS ZenFone 3 Max“.

Bet dėl galingo procesoriaus, net 4GB RAM ir „ClearMotion“ ekrano technologijos tai yra nuostabus telefonas vaikams ar tiesiog žmonėms, mėgstantiems žaisti žaidimus telefone, bet neturintiems daugybės pinigų aukščiausios klasės įrenginiams.

Ieškote gerų charakteristikų ir didžiulės spartos? Puiku, „HomTom HT10“ jums tiks! Manote, kad didžiuliai skaičiai specifikacijose dar nereiškia geros patirties? „HomTom HT10“ per daug nenuviltų, bet jei nesate apsisprendę 100% ir turite laiko, visgi rekomenduočiau pasižvalgyti ir į kitus pasiūlymus.

„HomTom HT10“ galite įsigyti iš Coolicool arba iš Gearbest (pastarojoje šią savaitę taikoma ribotos trukmės akcija šiam telefonui, tad kaina mažesnė nei įprastai).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kompiuteriai.lt
Kompiuteriai.lt
Autoriai: Erik Murin
(10)
(7)
(3)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: