Kinijoje pradėta statyti legendinio laivo „Titanikas“ kopija: paradoksalu, tačiau dėl vienos priežastis jau dabar garantuotai jį galime vadinti neskęstančiu (Video)  (2)

Daugiau nei tūkstantis kilometrų nuo jūros kranto Kinijoje bandoma atkurti prieš šimtmetį paskendusį legendinį lainerį „Titanikas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau juo nebus plaukiama – laivas tėra vieno viešbučio bandymas pritraukti daugiau klientų.

Naujasis „Titanikas“ kainuos apie milijardą juanių (apie 137 mln. eurų) ir stovės apie 1,2 tūkst. km nuo jūros, Kinijos Sičuano provincijoje. 269 metrų ilgio laivas taps centriniu traukos tašku vietiniam viešbučiui „Romandisea“, rašo „The Guardian“.

Lainerį atkurianti Kinijos įmonė „Qixing Energy Investment“ sulaukė kritikos, kad ji siekia pasipelnyti iš 1912 metais įvykusios katastrofos, kai iš Sautamptono į Niujorką plaukęs „Titanikas“ paskendo ir žuvo daugiau nei 1,5 tūkst. žmonių.

Kinijos žiniasklaida skelbia, kad naujasis „Titanikas“ niekur neplauks, bet bus naudojamas „plėtoti vietinį turizmo sektorių“. Anot vieno pagrindinių projekto investuotojų Su Shaojuno, lainerio kopijoje bus atkartota banketų salė ir pirmos klasės svečių namai.

„Daugelis planų, kaip statyti „Titaniką“, pradingo arba pateko į kolekcininkų rankas, – kalbėjo Su Shaojunas. – Mes daugelį metų rinkome planus iš visų pasaulio dalių ir sugebėjome surinkti daugelį jų.“

Tiesa, naujajame „Titanike“ bus ir modernių patogumų, pavyzdžiui, belaidis internetas ir SPA. Pasak Holivudo veterano Curtiso Schnellio, kuris dirba su šiuo projektu, visi darbai atliekami „su pagarba“, o lainerio tragedija esą nėra pasinaudojama dėl pelno.

Tačiau netoli „Titaniko“ kopijos statybų aikštės gyvenantys kinai bijo, kad jie gali būti priversti palikti savo namus. „Būsime labai laimingi, jei mums nereikės išsikelti iš čia. Mes, senoliai, tokiu atveju galėsime irgi gauti kiek nors pelno iš verslo, – sakė 60-metis vietinis ūkininkas Li Jieyongas. – Tačiau jei teks išsikraustyti, nebus gerai. Jie mums neduotų pakankamos kompensacijos, kad pragyventume.“


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: