Ekspertas papasakojo apie bombą Тu-154 šasi: „99% tikimybė, kad tai teroro aktas“  (13)

Aviacijos ekspertas V. Liubinas neabejoja, kad Tu-154 sudužo dėl teroristinio išpuolio. Apie tai jis papasakojo interviu leidiniui „ Obozrevatelj“. Pareiškęs, apie „99% tikimybę“ kad tai teroro išpuolis, jis paaiškino, sprogmuo galėjo būti padėtas į lėktuvo šasi Maskvos oro uoste, iš kur kariškių orlaivis skrido pasipildyti kuro į Sočį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-12-26 Ekspertas papasakojo apie bombą Тu-154 šasi: „99% tikimybė, kad tai teroro aktas“  (13)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„99% tikimybė, kad tai teroristinis aktas, sprogus bombai lėktuve“, — neabejoja jis.

Patvirtindamas šią versiją,jis atkreipia dėmesį, kad pirmoji atsiskyrė ir paskui buvo rasta būtent važiuoklė.

„Bomba galėjo būti kur tik nori, tačiau įdomu, kad pirmoji nuolauža, rasta už 1,5 km nuo pakrantės – važiuoklė. Ji nulėkė pirmoji. Neatmesčiau tikimybės, kad būtent ten bomba ir buvo“, — sakė specialistas, pažymėdamas, kad stovinčio lėktuvo šasi liukai būna atverti“.

Versija, kad šasi galėjo atsiskirti, bandant nutūpti ant vandens, jis suabejojo, nes „apie tai nepranešama“. Priminė jis ir platų lėktuvo nuolaužų išsibarstymą, kurį minėjo ir daug kitų ekspertų: Liubinas įsitikinęs, kad taip galėjo nutikti tik dėl sprogimo.

„Nuolaužos nebūtų taip plačiai išsibarsčiusios – 8 kilometrus", — pastebėjo jis, svarstydamas alternatyvias versijas.

„Tai įvyko staiga, ore ir nuolaužos lėkė toli į priekį. Sprendžiant pagal suirimo ir avarijos tipą, tai grynas teroristinis aktas“, — apibendrino ekspertas. 

Jo nuomone, teroristinio akto autoriai nežinojo, kad lėktuvas nutūps Adleryje ir tikėjosi, kad sprogimas įvyks, skriejant virš Turkijos.

„Lėktuvas neturėjo tūpti Adleryje, degalų jis turėjo pakankamai. Tačiau kažkodėl jie nutūpė degalų pasipildyti. Jei lėktuvas nebūtų tūpęs Adleryje, jis būtų sprogęs virš Turkijos“, — išsakė prielaidą Liubinas.

Anksčiau daug nepriklausomų ekspertų, kuriuos apklausė įvairios RF žiniasklaidos priemonės, priėjo prie išvados, kad lėktuvas suiro ore dėl piktavalių suplanuoto sprogimo.

RF Gynybos ministerijos lėktuvas Tu-154 iš radarų pradingo sekmadienį, praėjus dviems minutėms po pakilimo skrydžiui iš Sočio į Latakiją. Laineris nukrito Juodosios jūros akvatorijoje, netoli nuo pakrantės. Dėl įvykio iškelta baudžiamoji byla. Remiantis naujausiais duomenimis, lėktuvu skrido 93 žmonės, tarp kurių — žurnalistai, Aleksandrovo vardo dainų ir šokių ansamblis, aukšto rango kariškiai. Niekas neišgyveno.

Katastrofoje žuvo 8 kariškiai (vienas generolas leitenantas, keturi pulkininkai, papulkininkis, majoras ir kapitonas), o taip pat 9 Rusijos žiniasklaidos darbuotojai (TV kanalų „Zvezda“ ir NTV filmavimo grupė, „Pirmojo kanalo“ reporteriai).

A. Kušnarj
newsader.com

(23)
(12)
(11)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: