Pokyčiai „Zaporožės automobilių gamykloje“ kokių ir reikėjo laukti – prasti rezultatai garsų vardą stumia į užmarštį  ()

Šias Kalėdas legendinės ukrainiečių markės ZAZ gerbėjai prisimins su liūdesiu. Šventiniu laikotarpiu susirinkę kompanijos akcininkai nusprendė pakeisti bendrovės valdymo tipą ir pavadinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl to buvusi „Zaporožės automobilių gamykla“ nuo šiol bus vadinama privačia akcine bendrove „Promavtoinvest“. Šis sprendimas buvo priimtas vienbalsiai – jam pritarė visi akcininkai. Taip pat nuo gruodžio 27 dienos visi pakeitimai įrašyti ir Ukrainos juridinių asmenų registre.

Kompanija pastaruoju metu išgyvena ne patį lengviausią laikotarpį. Kaip skelbia Ukrainos verslo naujienų portalas bin.ua, per 2016 metų spalį ZAZ pagamino vos 12 komercinių automobilių, o lapkritį – 50.

2015 metais ukrainiečių gamintojas iš viso surinko 3937 transporto priemones, o tai yra 71 proc. mažiau nei ankstesniais metais. Didžiąją dalį parduotų mašinų sudarė lengvieji automobiliai. Tuo metu kitų transporto priemonių gamybos mastai buvo juokingi – 229 komerciniai modeliai ir 84 autobusai.

Verta pažymėti, kad senasis „Zaporožės automobilių gamyklos“ pavadinimas gyvavo net 55 metus. Dar 1961 metais jis pakeitė ankstesnį „Kommunar“. Būtent tada pradėta legendinio ZAZ-965 modelio („kupriuko“) gamyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(10)
(0)

Komentarai ()