Skirtas jaunimui bet turėtų sudominti visus: pristatytas „Honor 6X“ išmanusis, pasižymintis aukščiausiomis charakteristikomis ir labai žema kaina (Video)  ()

Ar telefonas gali būti patogus, kokybiškas, greitas, gerai fotografuoti ir dar kainuoti nebrangiai? Kinų prekės ženklo „Honor“ atstovai įsitikinę, kad turi būtent tokį įrenginį. Jo vardas – „Honor 6X“. Pasaulio publikai jis pristatytas Las Vegase (JAV) vykstančioje parodoje „CES 2017“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesą sakant, šis telefonas nėra naujas – Kinijoje jis buvo išleistas dar pernai spalį. JAV vykstančia paroda „Honor“ pasinaudojo tam, kad paskelbtų apie telefono prekybą užsienio rinkose. Pristatymo renginys buvo gana tipinis – kelis šimtus žurnalistų talpinanti salė, didelė scena su projektoriumi-ekranu, muzika ir skaidrės.

Kiek neįprasta buvo tai, kad visą renginį vedė „Honor“ prezidentas George'as Zhao. Taip, kitų įmonių vadovai taip pat žengia į sceną, bet dažniausiai tik tam, kad pasigirtų įmonės pasiekimais, o vėliau vietą užleidžia savo pavaldiniams. G.Zhao atstovėjo visą renginį. Dar viena svarbi detalė – „Honor“ yra kinų gamintojo „Huawei“ prekės ženklas.

Savigyrą apie tai, kokie „Honor“ yra mėgstami ir rekomenduojami, praleisiu. Svarbiausia viso to žinutė buvo tokia: „Honor“ telefonai yra skirti jaunimui, kurie įrenginius perka internetu. Pasaulyje ši tendencija įgauna pagreitį ir „Honor“ laiko savo pozicijas. Panašu, kad vidutinės kainos įrenginių kategorijoje jie nesijautė itin stiprūs, taigi „CES 2017“ sceną rezervavo būtent tokio telefono pristatymui.

Ir nors kaina buvo atskleista tik renginio pabaigoje, ją įvardinsiu iš anksto, kad kiltų mažiau klausimų skaitant toliau. „Honor 6X“ su 3 GB operatyvinės ir 32 GB vidinės atminties europiečiams kainuoja 249 eurus, o su 4 GB operatyvinės ir 64 GB vidinės atminties – 299 eurus. Kaina išties tinkama jaunimui.

O jaunam žmogui viena svarbiausių telefono savybių yra jo kamera. „Double or nothing“ (liet. dvigubai arba nieko) šūkiu žurnalistus pasitikę „Honor“ atstovai dar prieš renginį leido suprasti, kad telefono ypatingoji savybė bus dviguba galinė kamera. Taip ir yra: gale įtaisytos dvi, 12 mln. tšk. ir 2 mln. tšk. raiškos, kameros.

Pirmoji fiksuoja vaizdą, o antroji iš esmės skirta išblukusiam fonui (vadinamajam „bokeh“ efektui) išgauti. Telefono priekyje įmontuota 8 mln. tšk. raiškos asmenukių kamera. Tiesa, pristatymo metu daugiau dėmesio skirta ne nuotraukų kokybei, o įvairiems kameros efektams: fokusavimo keitimui po fotografavimo, naktinei fotografijai, piešimui šviesa, filtrams, nuotraukų redagavimui ir t.t.

Po renginio žurnalistai galėjo patys šiuos telefonus išbandyti. Ir pirminis įspūdis nebuvo stebuklingas. Taip, išblukusio fono efektas veikia, jį galima keisti, efektai yra, bet nuotraukų kokybė... Na, nedaugžodžiaujant, iki flagmanų toli.

Kitos telefono savybės sukelia dvejopus jausmus. Viena vertus, jis turi kokybišką 5,5 colio įstrižainės, „Full HD“ raiškos ekraną, aštuonių branduolių „Huawei Kirin 655“ procesorių, daug operatyvinės ir vidinės atminties, o visa tai aptarnauja 3340 mAh talpos akumuliatorius. Anot gamintojo, jo atsargų turėtų užtekti dviem dienoms įprasto naudojimo ir daugiau nei dienai įtempto kankinimo.

Iš kitos pusės, telefone vis dar naudojama senoji „microUSB“ jungtis ir įdiegta ankstesnės kartos „Android Marshmallow“ operacinės sistemos versija. O lenkta nugarėlė ir nugludintas jos paviršius priverčia susimąstyti, ar tikrai rankose laikai metalinį rėmelį turintį telefoną, o ne dažais su metalo dulkėmis nupurkštą „plastmasiuką“ (gamintojas tikina, kad tai – metalas).

Na, bet pirkėjams internetu dažniausiai rūpi techninės charakteristikos. Ir jos „Honor 6X“ atveju yra konkurencingos. Šie telefonai siūlomi pilkos, auksinės ir sidabrinės spalvos. Pirmieji (ne Kinijoje) juos gali įsigyti JAV, Vakarų Europos, Indijos ir dar kelių šalių gyventojai. Apie Lietuvą kol kas neužsimenama. Beje, įdomi smulkmena – gimtojoje Kinijoje „Honor 6X“ parduodami nuo tūkstančio juanių (apie 140 Eur)...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(8)
(7)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: