Inžinieriai pasidalino beveik 5 kilometrų aukščio smogą sugeriančio dangoraižio vizija (Video)  (6)

2017-ieji dar vos prasidėjo, bet viena gamybos kompanija jau žvelgia į 45 metų ateitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arconic, medžiagų mokslo kompanija, pateikė viziją 4,8 km aukščio dangoraižio iš medžiagų, kurios dar tik kuriamos arba jau pateiktos rinkai, tarp kurių ir smogą sugeriantys paviršiai ir išstumiami balkonai.

Galutinis rezultatas – švaresnis statinys, supamas švaresnio oro.

Kita inovacija – patys langai. Naujasis dizainas vadinamas Bloomframe. Iš esmė, tai yra motorizuotas langas, greičiau nei minutę virstantis stikliniu balkonu:

Arconic demonstravo šią technologiją prekybos parodose visame pasaulyje ir rinkoje pasirodys „artimoje ateityje“, sako kompanijos atstovai.

Užuot mokėjusi dvigubai už medžiagas langams ir lodžijoms, Arconic nori investuoti į kintančius komponentus, kad statinys nebūtų vien statiškas milžinas.

Iš 3D spausdintuvais pagamintų konstrukcijų pastatytas dangoraižis galėtų stiebtis į beveik 5 kilometrų aukštį, tvirtina kompanija.

Kai kurie Arconic kiti futuristinio dizaino pavyzdžiai: skraidantys automobiliai, itin lengvi automobilių korpusai, ir aerodinamiški lėktuvų sparnai.

O kol kas kompanija plečia dabartinių dangoraižių dizaino ir funkcionalumo ribas. 3D spausdinimu galima pagaminti struktūras, kurios atlaikytų stiprius vėjus ir unikalų klimatą, sako McCleary.

„Siekiame optimizuoti medžiagas, kurios gali būti 3D atspausdintos ir suteikti vis daugiau galimybių dizaineriams ir architektams,“ sako ji.

Chris Weller
BUSINESS INSIDER

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(18)
(8)

Komentarai (6)