„Steel HR“: alternatyvus išmanusis laikrodis su iš koto verčiančia baterijos tarnavimo trukme (Video)  ()

Kokia nauda iš laikrodžio, jei jo bateriją reikia įkrauti kas porą dienų? Toks klausimas kyla kaskart apžiūrint ar išbandant vis naują išmanųjį laikrodį. Ir tai yra atsakymas, kodėl niekam tų laikrodžių nereikia. Na, bent jau iki šiol nereikėjo. Nes rinkoje atsirado vienas išties dėmesio vertas produktas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai – laikrodis „Steel HR“, kurį sukūrė „Nokia“ priklausantis startuolis iš Prancūzijos „Withings“. Jis buvo demonstruojamas JAV vykusioje technologijų parodoje „CES 2017“. Pats laikrodis – įprastas, analoginis, su rodyklėmis, tačiau jis turi ir nedidelį ekranėlį, kuriame atsispindi visas išmanumas.

Pirmiausia, laikrodis fiksuoja naudotojo širdies ritmą ir gali jį rodyti tiesiogiai, arba telefono programėlėje galima patikrinti, kaip jis keitėsi per dieną. Taip pat laikrodis matuoja nueitus žingsnius ir atstumą, skaičiuoja sudegintas kalorijas, turi sporto režimą bei praneša apie telefone gautas SMS, skambučius ar kalendoriaus įspėjimus.

Duomenys su telefonu sinchronizuojami „Bluetooth“ ryšiu, naudojant specialią „Withings“ programėlę. Naktį dėvimas laikrodis analizuoja naudotojo miego ciklus ir gali pažadinti vibruodamas. Ir – dėmesio – svarbiausia šio laikrodžio savybė: be įkrovimo jo baterija veikia net iki 25 dienų! Taip, beveik mėnesį.

Tai yra ilgiausiai autonomiškai veikiantis išmanusis laikrodis rinkoje. O baterijai išsikrovus, ją per porą valandų galima įkrauti naudojant specialų USB įkroviklį. „Įsigiję plastmasines aktyvumą sekančias apyrankes, po kelių mėnesių žmonės jas numeta į šoną. Todėl mes nusprendėme integruoti šias galimybes į įprastą laikrodį. Norėjome parodyti, kad ir analoginis laikrodis gali būti išmanus“, – sakė „Withings“ atstovas Guillaume Chopinas.

Beje, ta pati kompanija siūlo ir paprastesnį laikrodžio variantą – „Activite Steel“, kuris gali sekti vartotojo aktyvumą ir miego ciklus, tačiau neturi ekranėlio ir nefiksuoja širdies ritmo. Jame naudojama keičiama laikrodžių baterija, kuri gali atlaikyti apie 8 mėnesius.

Šiais laikrodžiais jau prekiaujama JAV ir kai kuriose interneto parduotuvėse. „Steel HR“ kaina – 199 doleriai, o „Activite Steel“ kainuoja 129 dolerius. Startuolį „Withings“ kompanija „Nokia“ įsigijo praėjusių metų gegužės mėnesį. Beje, toje pačioje parodoje „CES 2017“ buvo pristatyta ir dar viena įdomi idėja (deja, tai dar nėra galutinis produktas) – apyrankė „Ct band“.

Bet kokiam laikrodžiui tinkanti apyrankė jį gali paversti išmaniuoju. Joje įmontuotas ekranėlis ir įvairūs sensoriai, kurie fiksuoja vartotojo aktyvumą, širdies ritmą, perduoda telefono pranešimus, orų informaciją ir kt. Žodžiu visas paketas. Tiesa, šios apyrankės baterija be įkrovimo ištempia tik iki 48 valandų. Kol kas gamintojas „Rifft“ turi tik prototipus ir gaminio kainos neatskleidė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(14)
(8)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: