Kinijos turgelio stebuklai: nustebsite, kiek papildomų funkcijų kinai sugalvojo integruoti į 1TB talpos išorinį kietąjį diską „Eaget A86“  ()

Išorinis kietasis diskas – tai daugumai puikiai žinomas kompiuterinės technikos aksesuaras, kuris vieniems yra itin reikalingas, o kiti puikiai verčiasi ir be jo. Vis dėlto kinai šiuo metu bando įrodyti, kad tokio tipo išorinę laikmeną dar galima prikelti antram gyvenimui pasiūlant naują funkcionalumą. Kai kuriems šiuo ambicingu planu greičiausiai bus labai sunku patikėti, tačiau kinai yra įsitikinę, kad šis požiūris gali kardinaliai pasikeisti susipažinus su išskirtinių galimybių išoriniu kietuoju disku „Eaget A86“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vertėtų pradėti nuo to, kad „Eaget A86“ gali būti naudojamas kaip įprastas 1 TB talpos išorinis kietasis diskas. Pasak gamintojo, jis užtikrina 109,6 Mb/s duomenų skaitymo bei 107,2Mb/s duomenų rašymo spartas, yra aprūpintas USB 3.0 jungtimi ir taip pat maloniai stebina savo kokybišku iš ABS plastiko pagamintu korpusu. Vis dėlto bet kuriam pirkėjui tokios 2,5 colių išorinio kietojo disko galimybės yra savaime suprantamos, todėl prašoma 110 eurų kaina už „Eaget A86“ iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti kiek per didelė.

Tačiau kaip jau buvo galima suprasti, „Eaget A86“ vien tuo tikrai neapsiriboja. Skubame pranešti, kad šis išorinis kietasis diskas yra aprūpintas RJ-45 jungtimi, WiFi ryšio moduliu ir taip pat yra suderinamas su išoriniais 3G modemais. Visai tai reiškia, kad esant reikalui prieigą prie „Eaget A86“ laikomų duomenų galima gauti ne tik įprastiniu būdu naudojant USB jungtį, tačiau ir naudojantis laidinėmis bei belaidėmis tinklo technologijomis bei protokolais.

Be to, „Eaget A86“ gali pasitarnauti kaip WiFi prieigos taškas, kas reiškia, kad ši išorinė duomenų laikmena yra aprūpinta primityvaus maršrutizatoriaus funkcionalumu. Šiuo atveju gamintojas dar linkęs paminėti, kad šį universalų 1 TB išorinį kietąjį diską vidiniame tinkle taip pat yra įprasta naudoti ir tiesioginėms vaizdo srauto transliacijoms. Vis dėlto net ir tai dar nėra viskas ką gali pasiūlyti „Eaget A86“.

Iš pažiūros atrodo visai normalu, kad tokiam universaliam išoriniam kietajam diskui taip pat reikalinga ir talpi 3000 mAh baterija. Pasak gamintojo, pastarosios baterijos energijos pakanka maždaug 6 valandoms, tačiau itin maloniai stebina ir tas faktas, kad šios išoriniame kietajame diske integruotos baterijos energiją taip pat galima panaudoti ir kitiems tikslams. Kitaip sakant, „Eaget A86“ dar gali būti naudojamas kaip nešiojamas įkroviklis (angl. power bank), o tai turėtų itin pradžiuginti kiekvieną šiuolaikinio išmaniojo telefono savininką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(9)
(3)

Komentarai ()