Štai tokie fantastiški skrydžiai su reaktyvine skraidlente rimtai suerzino prokuratūrą: „dar kartas ir bus baudžiamoji byla!“ (Video)  (9)

Franky Zapata, kompanijos Zapata Racing įkūrėjas ir reaktyvinės skraidlentės Flyboard Air išradėjas, savo kūrinių nebegalės bandyti Prancūzijoje. Zapata apie tai parašė savo Facebook puslapyje. Pasak jo, draudimą įvedė Prancūzijos oro žandarmerija (Prancūzijos KOP oro policija), paskelbusi, kad draudimą pažeidus, Zapatos atžvilgiu gali būti pradėtas baudžiamasis tyrimas. Pats išradėjas paskelbė, kad, norėdamas tęsti skraidlenčių kūrimą, veikiausiai privalės išvykti iš Prancūzijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-03-15 Štai tokie fantastiški skrydžiai su reaktyvine skraidlente rimtai suerzino prokuratūrą: „dar kartas ir bus baudžiamoji byla!“ (Video)  (9)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Franky Zapata savo reaktyvines skraidlentes pristatė pernai. Tada jis pasiekė ir Guinnesso rekordų knygos didžiausio skraidlente įveikto nuotolio rekordą. Skraidančiame aparate sumontuotas kompaktiškas reaktyvinis variklis. Juo galima pakilti į 3000 metrų aukštį ir skrieti iki 150 km/h greičiu. Kuro atsargų užtenka maždaug 10 minučių. Rekordinio skrydžio nuotolis buvo 2252 metrai. Pristatytas aparatas tėra prototipas; jo kūrimas dar nebaigtas.

Tuo tarpu skraidlenčių skraidymo bandymai tapo Prancūzijos pietų Provanso Ekso prokuratūros parengiamojo tyrimo priežastimi. Prokuratūros vertinimu, Zapata Flyboard Air skraidė, neturėdamas nei leidimo, nei atlikęs specialaus pasirengimo skrydžiams. To reikalauja vietiniai įstatymai. Pasak prokuroro padėjėjo Emanuele'io Merlino, bandomieji Zapatos skrydžiai sukėlė nerimą vietos gyventojams.

Savo ruožtu Prancūzijos civilinės aviacijos valdyba pareiškė, kad Zapata, nors ir pranešdavo žinybai apie bandomuosius skrydžius, taip ir neatliko savo skraidomojo aparato registravimo procedūros, kurioje yra sertifikavimas ir saugumo patikrinimas. Pats išradėjas sako, kad valdybą informuodavo prieš kiekvieną bandomąjį skrydį ir gaudavo leidimą, o žinybos atstovai tvirtinto, kad Zapata jokių įstatymų nepažeidžia. Daugiau detalių apie išradėjo ir Prancūzijos valdžios konfliktą kol kas nežinoma.

Pernai metų rugpjūtį Zapatos išradimu susidomėjo amerikiečių kompanija Implant Sciences, užsiimanti sprogstamųjų medžiagų pėdsakų aptikimui naudojamų priemonių gamyba. Ji derėjosi su Zapata Racing kompanija ir nusprendė pasiūlyti reaktyvines Flyboard Air skraidlentes amerikiečių kariškiams. Implant Sciences vertinimu, reaktyvinės skraidlentės kariškius turėtų sudominti, nes jas paprasta valdyti (mokymo kursai tetrunka 20 valandų) ir gerokai padidina karių mobilumą.

V. Syčev

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(3)
(32)

Komentarai (9)